Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Έμειναν στον άσσο Ολυμπιακός και Αστέρας

Lzzah5mt
Σε έναν πολύ κακό από ποιότητας αγώνα, λόγω και του δυνατού αέρα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, ο Αστέρας  Δερβενίου ήρθε ισόπαλος στον Άσσο με τον τοπικό Ολυμπιακό με σκορ 1 – 1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας.
Amzb5x8v
Ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις και θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αλλά θα μείνει η ελπιδοφόρα εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα Στεφάνι, που κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Ρουμελιώτη.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με κόντρα τον αέρα και με προσοχή στον αμυντικό τομέα, μιας και οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεσαν πολύ από την αρχή. 
Έτσι στο 6' ο Δήμας του Ολυμπιακού, ύστερα από κάθετη πάσα του Παπαδόπουλου, βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Στεφάνι, ο οποίος και απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του. 

XbnocoaoΣτο 10' ύστερα από κόρνερ του Παπαδόπουλου, ο Μπαλής πήδησε για κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα, η οποία όμως βρήκε το χέρι του και τότε ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Παρά τις διαμαρτυρίες των παιχτών του Αστέρα, ο διαιτητής επέμεινε στην απόφασή του, αλλά δεν έδειξε κάρτα στον Μπαλή. Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1 – 0. 
Στη συνέχεια o Αστέρας ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και με πλαγιοκοπήσεις των Πεθαίνου και Βυζά προσπαθούσε να ισοφαρίσει.
Vtqn0up2Στο 24' ο Αλούσι βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Βυζάς με πλασέ πέτυχε το 1 – 1. Ο Αστέρας μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η επιθετική του δραστηριότητα ήταν μόνο δύο ευκαιρίες με τον Βυζά, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Πανούση του Ολυμπιακού σουτάροντας από πλάγιες θέσεις. Κάτι έλειπε από την τελική προσπάθεια και οι όποιες φιλότιμες ενέργειες του Πρίφτη και οι προωθήσεις του Βασιλάρη δεν είχαν αποτέλεσμα. Ένα ημίχρονο με τέσσερις – πέντε φάσεις και από τις δύο ομάδες δεν λέει ….
6nok6donΣτο β’ μέρος με τον αέρα υπέρ του ο Αστέρας έπαιξε περισσότερο κακό ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην κινδύνευσε στην άμυνά του γιατί ο Ολυμπιακός φύλαξε περισσότερο τα νώτα του και οι παίκτες του δεν είχαν τη φρεσκάδα του α’ μέρους, αλλά επιθετικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αφού οι τελικές πάσες των παικτών του ήταν άστοχες, ή ο αέρας χαλούσε την πορεία της μπάλας σε μεγάλες μεταβιβάσεις.
Llip7bvn
4huzm6bcΈτσι ο Αστέρας είχε μόνο δύο καλές ευκαιρίες : στο 76’ σε κεφαλιά κεραυνό του Βασιλάρη, ο Τσαμασλίδης έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή του τέρματος και στο 83’ σε κτύπημα κόρνερ με πάσα από τον (νεαποκτηθέντα από τον Αστέρα Μαγούλας) Χάντη στον Αλούσι, αυτός, πλάγια μέσα στην περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ στο Γ και ο Πανούσης έδιωξε με εντυπωσιακή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός που νωρίτερα είχε ένα μακρινό σουτ του Δ. Ραπουσάι, το οποίο μάλλον εύκολα απέκρουσε στη γωνία του ο Στεφάνι, είχε την τελευταία φάση του αγώνα στο 90’ όταν σε κόρνερ του Δ. Ραπουσάι, ο Στεφάνι σταμάτησε σχεδόν εξ επαφής το σουτ του Μπαλογιάννη.
Με λάθη εκατέρωθεν η διαιτησία του κ. Κεφιλή. Λανθασμένες υποδείξεις είχε και ο βοηθός του κ. Παπαδημητρίου, ενώ έτερος βοηθός κ. Τσολάκης Ν. ήταν σωστός.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ: Πανούσης, Στασινόπουλος, Ραπουσάι Μπ., Αυγέρης (78’ Τζαβάρας), Δανιήλ, Τσαμασλίδης, Ρουσίτα, Ραπουσάι Δ., Δήμας (64’ Σοφός), Παπαδόπουλος (62’ Βρύνιος), Μπαλογιάννης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφάνι, Μπαλής, Μετεβελής, Βασιλάρης, Κακογιάννης, Κουτρούλης, Κουλάκης (57’ Λιθοξόου), Αλούσι, Πρίφτης (85’ Μποτώνης), Βυζάς, Πεθαίνος (65’ Χάντης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr