Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Διαφθορά: Και δεν έκαναν τίποτε και καταγγέλλουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αφού συμφωνήσουμε πως όταν συστηματικά δυσφημείς τη χώρα σου ως διεφθαρμένη αποτελεί έγκλημα κατά της ίδιας σου της πατρίδας, ας αναφερθούμε και σε κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο.
Και το οποίο αποκτά ιδιαίτερη αξία ειδικά τώρα που ηχεί ακόμη στ’ αυτιά μας η δήλωση Τσίπρα περί διαφθοράς και περί χρημάτων που υποχρεώνεται να δίνουν οι επενδυτές «κάτω από το τραπέζι».
Στις 26 Σεπτεμβρίου, η «Διεθνής Διαφάνεια», με κείμενο που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε θέσει επικεφαλής του αγώνα κατά της διαφθοράς έναν αρμόδιο υπουργό, αλλά δεν κατάφερε να φέρει καρπούς.
Η πρόθεση υπάρχει, αλλά οι επιτυχίες είναι λίγες, αναφέρεται. Και προστίθεται:
«Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο προηγούμενος υπουργός δεν έμεινε στη θέση του, ενώ ο νέος δεν θα δίνει λογαριασμό στον πρωθυπουργό, αλλά στον υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτό προκαλεί ανησυχίες. Παρά το γεγονός ότι αυτού του είδους οι αλλαγές είναι ανεπιθύμητες, ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιταχύνει την εφαρμογή των νόμων κατά της διαφθοράς».
Και αφού διαπιστώνει (η Διεθνής Διαφάνεια) ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα απέτυχε, διατυπώνει την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση Τσίπρα θα πράξει τα δέοντα:
«Η υπόσχεση της προηγούμενης κυβέρνησης να αλλάξει τις διεφθαρμένες πρακτικές δεν τηρήθηκε», αναφέρεται στο άρθρο. «Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση αλλάξει την πορεία».
Δεν πάει πολύ και να μην έχεις κάνει τίποτε και να δυσφημείς;

elzoni.gr