Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Νέα απώλεια βαθμών για τον Αστέρα, 1-1 με τον Πλατανιά

Νέα απώλεια βαθμών για τον Αστέρα, 1-1 με τον Πλατανιά 
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Αστέρα Τρίπολης με τον Πλατανιά που έριξε την αυλαία στην 6η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες, οι οποίοι στραβοπάτησαν για δεύτερη φορά εφέτος στην έδρα τους, άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Γιάννου, ενώ ο Πλατανιάς που κέρδισε τον δεύτερο μόλις βαθμό του στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε ο Μιλούνοβιτς στο 13`. Με την ισοπαλία αυτή, η ομάδα του Βεργέτη «έσπασε» το θετικό σερί (3 στα 3) που είχε απέναντι στον Πλατανιά στα τελευταία ματς πρωταθλήματος.
Με τον Γιάννου να βρίσκει δίχτυα για τέταρτο σερί ματς, οι Αρκάδες πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Από τη σέντρα του Λούι από πλάγια, ο Γιάννου βρέθηκε αμαρκάριστος στο κέντρο της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Βεργέτη.
Οι Χανιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο. Συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό, ο Γιακουμάκης κινήθηκε πολύ έξυπνα από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Μιλούνοβιτς με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος αν και φάνηκε να ελέγχει την μπάλα, τελικά αυτή έφυγε από τα χέρια του και κατέληξε μέσα από τη γραμμή της εστίας του.
Το γκολ των φιλοξενουμένων έριξε τον ρυθμό και με κάποιες σπασμωδικές κινήσεις, πότε η μία ομάδα και πότε η άλλη προσπαθούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Οι αλλαγές του Βεργέτη με την έναρξη του β` ημιχρόνου προσπάθησαν να δώσουν πνοή στην επιθετική λειτουργία του Αστέρα Τρίπολης, όμως λίγο η νευρικότητα στο παιχνίδι των δύο ομάδων, λίγο η σωστή αντίδραση των γκολκίπερ των δύο ομάδων σε κλασσικές ευκαιρίες στο διάστημα 70-80`, δεν απέδωσε καρπούς.
Στο 70` ο Σανκαρέ σημάδεψε το κάθετο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σωτηρίου, η μπάλα άλλαξε πορεία φτάνοντας στον Γιάννου, όμως το πλασέ του τελευταίου απέκρουσε ενστικτωδώς ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.
Η δεύτερη ευκαιρία ανήκε στον Πλατανιά. Στο 77` ο Μιλούνοβιτς έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς του Αστέρα και ο Σανισλάβιεβιτς έκανε το σουτ, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει σωτήρια.
Οι Αρκάδες στο 85` έχασαν μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Γιάννου -και προ κενής εστίας μετά το γύρισμα του Τσοκάνη- να στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των Κρητών, οι οποίοι απείλησαν δύο λεπτά αργότερα όταν το εξαιρετικό σουτ του Μιλούνοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ Χαλιφα, Αλόκο, Ιγκλέσιας (46` Χαμντανί), Μάσα, Τορμένα Έντερσον (78` Τσοκάνης), Γιάννου, Φούντας (46` Φερνάντες), Σκούρτι.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Σελίν, Μπανανά, Κουλιμπαλί, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Μουνάφο (62` Στανισάβλιεβιτς), Ντίνας, Γκνιάτιτς (80` Μαχαμάτ), Γιακουμάκης (46` Ράμος), Μιλούνοβιτς, Μενδρινός. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 15
3. ΑΕΚ 13
4. ΠΑΟΚ 10
. Πανιώνιος 10
6. Λεβαδειακός 9
7. ΠΑΣ Γιάννινα 8
. Βέροια 8
. Αστέρας Τρίπολης 8
10. Παναιτωλικός 7
11. Ατρόμητος 6
. Ξάνθη 6
. Ηρακλής 6
14. Καλλονή 5
15. Πανθρακικός 2
. Πλατανιάς 2