Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Nίκη της ΝΔ βλέπει το ενημερωτικό δίκτυο CNBC

 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα σημαντική πολιτική ανάλυση για τις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ελλάδα κάνει το μεγάλο διεθνές ενημερωτικό δίκτυο CNBC.
Όπως αναφέρει οι αγορές δεν έχουν παρουσιάσει μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και τούτο διότι ο μέχρι πρότινος αντιρρησίας της λιτότητας, Αλέξης Τσίπρας, συντάσσεται με τους όρους της συμφωνίας. Το αυτό κάνει και ο έτερος μεγάλος αντίπαλος, η Νέα Δημοκρατία.
Το CNBC αναφέρει πως αυτές οι εκλογές ενδέχεται να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τη Νέα Δημοκρατία που φαίνεται να κερδίζει πόντους από τις αδυναμίες που εμφάνισε ο ΣΥΡΙΖΑ στους μήνες που κυβερνούσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, τόνισε: «Εάν ο Τσίπρας επικρατήσει, δεν νομίζω ότι θα έχει την επιθυμία ή την ικανότητα να εφαρμόσει τη συμφωνία. Ακόμη και αν το θέλει, το κόμμα του δεν θα τον αφήσει. Σε αντίθεση με τη ΝΔ που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις».
Το πρόσφατο σκάνδαλο Φλαμπουράρη, ενός ανθρώπου πολύ κοντινού στον Τσίπρα, καθώς είναι ο μέντοράς του, μπορεί να κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα δεν θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί.
Για το αμερικανικό δίκτυο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, είναι φανερό πως η Ευρώπη πνέει ένας αέρας πολιτικών αλλαγών.
Ας μην ξεχνάμε πως μετά την Ελλάδα ακολουθούν εκλογές στην Πορτογαλία και την Ισπανία.
Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την ΝΔ.