Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κύπρος: Αρχίζει 41 χρόνια μετά η ταυτοποίηση των οστών των καταδρομέων του Noratlas της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας - Καταρρίφθηκε από λάθος το 1974

Κύπρος: Αρχίζει 41 χρόνια μετά η ταυτοποίηση των οστών των καταδρομέων του Noratlas της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας
Σημαντικός αριθμός οστών καταδρομέων του Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που τον Ιούλιο του 1974 καταρρίφθηκε από εγκληματικό λάθος της τότε ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς, έχουν εντοπιστεί έως τώρα κατά την ανασκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

«Η ανασκαφή οδεύει πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της» δήλωσε σήμερα, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου. Οι αρχικές εκτιμήσεις , όπως είπε, για τον χώρο ταφής και την ύπαρξη λειψάνων επαληθεύονται από τα μέχρι στιγμής ευρήματα. «Έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός οστών και αρχίζει τώρα η δύσκολη επιστημονική διαδικασία της ταυτοποίησης. Θα είμαστε πολύ σύντομα, ευελπιστώ, σε θέση να δώσουμε τέλος στην αβεβαιότητα και το μαρτύριο των συγγενών» συμπλήρωσε.

Το κέλυφος και τα φτερά του αεροσκάφους έχουν καταστραφεί, ενώ η άτρακτος λόγω της πρόσκρουσης, της έκρηξης και της φωτιάς έχει διαλυθεί. Το Noratlas ήταν σε κατάσταση προσγείωσης. (Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ)
ΣΗΜ: Επισυνάπτονται φωτογραφίες του ανταποκριτή μας στην Λευκωσία.
 
 e-typos.com