Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ



http://nd.gr/sites/default/files/styles/grid_4_fixed_height/public/field/image/meimarakis_-_abramopoylos_1.jpg?itok=YFfes9gM 
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Αμέσως μετά, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτα απ’ όλα να πω στο φίλο μου το Βαγγέλη και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καλή επιτυχία στις εκλογές. Δεν σου κρύβω ότι περνώντας το κατώφλι αισθάνθηκα μια συγκίνηση, γύρισα πάλι στα παλιά μου λημέρια, δίπλα από το γραφείο μου. Και είναι χαρά μου που για μια ακόμη φορά, συναντιόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή και για τον Τόπο, αλλά και για την Ευρώπη. Και γνωρίζω το ενδιαφέρον, όλον αυτό τον καιρό που έχεις δείξει, ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά θέματα και για το μείζον θέμα της μετανάστευσης.
Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα βρει την Ελλάδα σε μια καλύτερη θέση και εύχομαι πραγματικά, Βαγγέλη, να κυριαρχήσει η σύνεση, η Εθνική ευθύνη και να πραγματοποιηθεί αυτό που τουλάχιστον εγώ διαχρονικά και σταθερά πάντα υποστήριζα, ό,τι αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν την ξεπερνά κανείς από μόνος του. Χρειάζεται Εθνική συνεννόηση και συνεργασία και ιδιαίτερα θα ήθελα να σημειώσω ότι παρακολουθώντας, όσο μπορώ και εγώ, την προεκλογική περίοδο ξέρω ότι ήταν η σημαία που είχες σηκώσει ψηλά.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Και εγώ σε υποδέχομαι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τη σημερινή σου ιδιότητα ως Επιτρόπου, με ένα χαρτοφυλάκιο πάρα πολύ σημαντικό και για τη χώρα, αλλά και ευρύτερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρω ότι τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, γιατί εδώ έχουμε περάσει πάρα πολλές στιγμές. Μας ενώνουν κυρίως οι προσεγγίσεις που κάναμε με μετριοπάθεια σε όλα τα ζητήματα και σε μια προσπάθεια Εθνικής συνεννόησης πάντα, γιατί έτσι πιστεύουμε και οι δύο ότι μπορούν να λυθούν τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει η χώρα μας.
Και γι’ αυτό ακριβώς θεωρώ ότι είσαι ένα κεφάλαιο στην Ευρώπη, ελληνικό κεφάλαιο, το οποίο εγώ προσωπικά θέλω, όσο μπορώ περισσότερο, να συνεννοηθώ, να συνεργαστώ. Και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω, μη το θίξω τώρα στην προεκλογική περίοδο που περνάμε και που όλοι αισθάνονται ότι υπάρχει μια καχυποψία σε αυτό. 
Γι’ αυτό θέλω να βεβαιώσω ότι σήμερα βλέπω τον Επίτροπο, αλλά ταυτόχρονα βλέπω και το φίλο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία και πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές την Κυριακή, θα μπορέσει να συνεργαστεί μαζί σου και με το κολλέγιο Επιτρόπων και με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πορεία σταθερότητας, συνεργασίας, συνεννόησης και σύνθεσης.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση που είχα για τα συγκεκριμένα και σοβαρά ζητήματα. Πιστεύω ότι εκτελείς το ρόλο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ως Ευρωπαίος, και πιστεύω ότι έχεις προσφέρει σημαντική βοήθεια  στη χώρα μας σε ένα πολύ κρίσιμο πρόβλημα, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και έτσι θα συνεχίσουμε. Εύχομαι και σε σένα καλή επιτυχία.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Σε ευχαριστώ πολύ.