Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Θετικό ξεκίνημα για Αστέρα! Κοίταξε στα μάτια τη Σπάρτα

Europa League: Θετικό ξεκίνημα για Αστέρα! Κοίταξε στα μάτια τη Σπάρτα 
 Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό δύο δοκάρια (από ένα για κάθε ομάδα) και πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την Σπάρτα Πράγας στην Τρίπολη στην πρεμιέρα του Europa League. 
Σε ένα παιχνίδι για το ποδόσφαιρο, οι παίκτες των δύο ομάδων πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια και η μια ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη.
Το ματς άρχισε ιδανικά για τον Αστέρα, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό το σκορ άνοιξε. Ο Μπερτόγλιο με τρομερή πάσα έβγαλε τον Μάσα απέναντι από τον Μπίτσικ και ο Αργεντινός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.
Μάλιστα, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ στο 13’, αλλά ο Γιάννου δεν ευστόχησε απέναντι στον Τσέχο τερματοφύλακα.
Η Σπάρτα προοδευτικά βρήκε την ισορροπία της και πλησίασε στην ισοφάριση στο 24’, όταν η καρφωτή κεφαλιά του Φρίντεκ βρήκε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αστέρα, ενώ στο 34’ ο Γκοϊάν πρόλαβε τον Λάφατα, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Αστέρας μπήκε πάλι δυνατά στο 2ο ημίχρονο, αλλά σπατάλησε δύο μοναδικές ευκαιρίες για τα 2-0. Στο 48' ο Κόστα γλίστρησε, ο Μάσα βρήκε ολομόναχος απέναντι στον Μπίτσικ, αλλά το συρτό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιάννου πέταξε τη μπάλα μπροστά στον Φούντα, ο οποίος αφού κουβάλησε για αρκετά μέτρα τη μπάλα, επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Τσέχο, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Κι αντί να έρθει το 2ο γκολ για την ελληνική ομάδα, η Σπάρτα ισοφάρισε, Στο 56' ο ο Φρίντεκ έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Γιαννούλη και ο ο Λάφατα όμως προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει  στα δίχτυα  (1-1.)
Στο 63’ ο Κοσίτσκι, εκτινάχθηκε κι αποσόβησε το αυτογκόλ, που προσπάθησε με κεφαλιά να απομακρύνει την μπάλα, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90+2’, ο διαιτητής σωστά ακύρωσε το γκολ της Σπάρτα, καταλογίζοντας  επιθετικό φάουλ του Κρέιτσι στον Κοσίσκι.
Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Αλόκο, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν, Μπερτόλιο (71' Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Έντερσον (77' Χαμντανί), Μάσα, Φούντας (66' Δημούτσος), Γιάννου.
Σπάρτα Πράγας (Ζ. Σκάζνι): Μπίτσικ, Χόλεκ, Κόστα, Χιμπς, Ματεγιόβσκι, Ντότσκαλ, Φρίντεκ, Χίσμπαουερ (66' Φατάι), Κρέιτσι, Γίρατσεκ (83' Μάρετσεκ), Λάφατα