Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Χέρμαν βαν Ρομπέι στην EurActiv: Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Χέρμαν βαν Ρομπέι στην EurActiv: Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότηταςΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας διότι η συμφωνία της 30ης Ιουλίου είναι η τελική και είναι «απίθανο» να υπάρξει τέταρτο δάνειο διάσωσης, εξέφρασε σε συνέντευξη στην EurActiv o Χέρμαν βαν Ρομπέι.
O Χέρμαν βαν Ρομπέι ήταν Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Πρωθυπουργός του Βελγίου. Από την 1η Σεπτεμβρίου είναι πρόεδρος του think tank Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής.
Σε μια εκτενή συνέντευξη με την EurActiv.com, ο Βέλγος αναφέρθηκε και στις ελληνικές εκλογές λέγοντας ότι είναι «αναπόφευκτος» ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνασπισμού.
«Ας ελπίσουμε μετά τις εκλογές να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού, κατά προτίμηση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε συγκεκριμένα, προβλέποντας ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει απόλυτη πλειοψηφία στη νέα βουλή.
Αυστηρή προειδοποίηση στους Έλληνες πολιτικούς
Παράλληλα, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στους Έλληνες πολιτικούς λέγοντας ότι είναι η «τελευταία ευκαιρία».
«Οι πιθανότητες ενός τέταρτου πακέτου διάσωσης είναι ελάχιστες […] σπάνια χρησιμοποιώ τη λέξη ‘τελευταία ευκαιρία’ αλλά το ένστικτό μου είναι ότι η εφαρμογή της συμφωνίας της 30ης Ιουλίου είναι ουσιαστική».
Μια νέα τέταρτη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και δανειστών είναι «πιθανώς απίθανη» είπε ο Βέλγος, ο οποίος εξέφρασε επίσης ελπίδα να το γνωρίζουν αυτό οι Έλληνες πολιτικοί.
«Είναι κάτι που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όταν σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση», κατέληξε.
EurActiv