Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκοπήσεις - Εκλογές 2015: Ανατροπή στην πρώτη θέση στα όρια του στατιστικού λάθους - Δύο κόμματα μένουν εκτός Βουλής

Δημοσκοπήσεις - Εκλογές 2015: Ανατροπή στην πρώτη θέση στα όρια του στατιστικού λάθους - Δύο κόμματα μένουν εκτός Βουλής 
Ένα ασύλληπτο θρίλερ επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με τις δημοσκοπήσεις κυριολεκτικά να τρελαίνουν όχι μόνο τους δημοσκόπους αλλά και τα επιτελεία των κομμάτων.
Οι διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι οριακές και κάθε μέρα που περνά αλλάζει το σκηνικό με το κόμμα που έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις διαρκώς να εναλλάσσεται.
Αυτή τη φορά στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα Παραπολιτικά αλλάζει ο νικητής των εκλογών και έχει ισχνό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 24,7% και τη διαφορά να είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis στις 5 Σεπτεμβρίου, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου ήταν η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 24% και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%. Αλλά αυτή τη φορά η εικόνα αλλάζει.


Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  
 Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Φωτό από Παραπολιτικά 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα γίνει μάχη για την τρίτη θέση. Προηγείται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 4,9% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με ποσοστό 4,7%. Ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,1% η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει ποσοστό 4,6% και μετά έρχεται το Ποτάμι με ποσοστό 4,4%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 4,1%.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως τόσο η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου δεν εισέρχονται στη Βουλή. Η ΛΑΕ συγκεντρώνει ποσοστό 2,6%, ενώ τελευταίοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φτάνουν σε ποσοστό 2,4%.

Στη δημοσκόπηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στις θετικές γνώμες με ποσοστό 46% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%.




Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στην ερώτηση πως αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Το 68% των πολιτών αξιολογούν αρνητικά το οκτάμηνο έργο της κυβέρνησης, μόλις 24% το κρίνει θετικά και ένα ποσοστό 6% παραμένει ουδέτερο.


 
Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου σε ποσοστό 82% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ ένα 15% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. 
 
newsit.gr