Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Γιώργος Κύρτσος προς Γιούνκερ: Να συνεργαστούμε για τη σταδιακή μείωση της φορολογίας των αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του τουριστικού τομέα




Στρασβούργο, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του ΕΚ, στο Στρασβούργο, μετά την ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος τόνισε τα εξής.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με πιο ήπιες θέσεις από ότι τον Ιανουάριο, και η ΝΔ έχει κάνει εντυπωσιακά πολιτικά ανοίγματα προς όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η βελτίωση του πολιτικού συστήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του τρίτου προγράμματος-μνημονίου για να βγει επιτέλους η ελληνική οικονομία από την κρίση.

Ο κ. Κύρτσος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ για τον θετικό του ρόλο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και τον κάλεσε σε μια νέα παρέμβαση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, για τη σταδιακή μείωση της φορολογίας που προβλέπεται στο τρίτο πρόγραμμα-μνημόνιο για τους αγρότες, τον τουριστικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κύρτσος απευθυνόμενος στον κ. Γιούνκερ πρώτα εμείς πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα και στη συνέχεια οι θεσμοί να δείξουν την ευελιξία τους βελτιώνοντας τους κανόνες που ισχύουν για τη φορολογία  του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ώστε να περάσουμε πιο εύκολα σε φάση δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης.