Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.

Εμφάνιση 0909 foto1.jpg


Ο επικεφαλής για την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης παρουσίασε σήμερα το Οργανόγραμμα δράσεων ενόψει των εκλογών με τίτλο: «Η Αττική μπροστά».

Το Λεκανοπέδιο Αττικής, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.  Πρόκειται επί της ουσίας για την περιφέρεια που θα αναδείξει το νικητή των εκλογών.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου είναι τεράστια.

Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω μόνο ότι:


·         Από τον Ιανουάριο του 2015, 6 στις 10 οικογένειες της Αττικής βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο φτώχειας. Και πρέπει να αναφέρω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν εκείνη που διαμόρφωσε έγκαιρα το πλαίσιο για την λειτουργία δομών αντιμετώπισης της φτώχειας, αλλά διαπραγματεύτηκε και πέτυχε, επίσης, την έγκριση των μέτρων για την φτώχεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 -2020.

·         Στο στάδιο της ανεργίας,  από τις αρχές του 2015, 3 στους 10 άνεργους της χώρας, εντοπίζονται στην Αττική, ενώ ειδικά για τους ανέργους ηλικίας 15-29 ετών, η αναλογία αυξάνεται. 4 από τους 10.  Εμείς, πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ταυτόχρονα και η λύση για τα προβλήματα της φτώχειας. Και δεν ξεχνάμε ότι και πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσα από το ΕΣΠΑ 2014- 2020, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε μέτρα ειδικά προσαρμοσμένα στο πρόβλημα της ανεργίας στην Αττική.  Οι βασικοί μας στόχοι, από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά, για να μειώσουμε την ανεργία θα είναι η υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των δεξιοτήτων και προώθησης στην απασχόληση ανέργων και η ενίσχυση ίδρυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως από νέους με υψηλά τυπικά προσόντα και με ανάδειξη καινοτομιών.

·      Στον τομέα του εμπορίου και των επιχειρήσεων. Μόνο στο εμπόριο, σε κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα και στον Πειραιά, το 2015, 1 στις 3 επιχειρήσεις κλείνουν, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις άλλες περιοχές της Αττικής. 
Η λύση σε αυτήν την δίνη μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία και θα δώσει την απάντηση στα θέματα της ανεργίας.  Γι’ αυτό διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέτρα ειδικά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Αττική :
ü για ενίσχυση υφισταμένων και ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στον τουρισμό – πολιτισμό, υγεία και φάρμακα σε συνδυασμό με τον ιατρικό τουρισμό.
ü για νέες καινοτόμες υπηρεσίες, με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, σε όλους τους τομείς
ü για ενίσχυση της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας στην Αττική, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που προσφέρει η ύπαρξη Πανεπιστημίων και δομών καινοτομίας, περιοχών και μονάδων μεταποίησης καθώς και η καλή προσβασιμότητα της Περιφέρειας, κυρίως για τον κλάδο των εξαγωγών.

Στον τομέα του περιβάλλοντος, τα θέματα που ταλανίζουν την Αττική και συνδέονται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος  και τα κενά και εγκαταλελειμμένα ακίνητα.

-          Τα μεγάλα έργα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που καταφέραμε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συντελούν στην μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, ταυτόχρονα όμως συμβάλουν και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

-          Μέσα από ειδικά μέτρα, που πετύχαμε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, επιδιώκουμε την εξειδίκευση γρήγορων δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες, κυρίως στις περιοχές χαμηλών εισοδημάτων.

·      Ενώ για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, ήταν η δική μας Κυβέρνηση που θεσμοθέτησε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Διαχείριση των Υδάτων, το νέο πλαίσιο για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής. Με βάση αυτά τα ολοκληρωμένα πλαίσια, διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε, να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, σημαντικά έργα υποδομών περιβάλλοντος :
-          Η ολοκλήρωση των βιολογικών καθαρισμών
-          Η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, διασφαλίστηκε από εμάς στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και ήρθε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να ανατρέψει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στην Αττική.

Το άλλο κρίσιμο ζήτημα είναι το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων έχει μια ειδική διάσταση στην Αττική.
-          Η Αττική είναι η περιοχή που καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων, έχοντας ήδη υποστεί σε υπέρμετρο βαθμό σε σχέση με άλλες περιοχές, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των παράνομων μεταναστών.

-          Είχαμε ήδη διαμορφώσει και εφαρμόζαμε μια πολιτική, που άρχισε να δίνει λύσεις στα προβλήματα από τους παράνομους μετανάστες. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναίρεσε πολλά μέτρα αυτής της πολιτικής, επαναφέροντας στην Αττική τα προβλήματα από τους παράνομους μετανάστες, πριν ακόμη κορυφωθεί το πρόβλημα με τις ροές των προσφύγων.

Τέλος, στο πεδίο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, για ακόμη μια φορά θα διατυπώσουμε την θετική μας στάση. Για εμάς, στη ΝΔ, οι αποκρατικοποιήσεις είναι πεδίο ανάπτυξης και μάλιστα υγιούς και σταθερής ανάπτυξης.
Μεγάλες αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως πχ το Ελληνικό, θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη, θα προσφέρουν έσοδα στο κράτος, θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσουν την δημιουργία νέων παράλληλων επιχειρήσεων και για να είμαστε ξεκάθαροι: οι επενδύσεις αυτές αφήνουν θετικό κοινωνικό και τοπικό  αποτύπωμα, πετυχαίνοντας παράλληλα σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Όπως συνειδητοποιούμε όλοι, τα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο είναι πολλά και κρίσιμα. Η επίλυση τους είναι βασική προτεραιότητα στην πολιτική μας τοποθέτηση και γι αυτό, συνεργαζόμαστε με τις κομματικές οργανώσεις μας, ερχόμαστε σε επαφή με ειδικά κοινά – συλλόγους και οργανώσεις, περιοδεύουμε και διαπιστώνουμε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και αναζητούμε λύσεις.


Θα αναφερθώ τώρα στην οργανωτική δομή του κόμματος στο Λεκανοπέδιο και θα σας παρουσιάσω την οργανωτική δομή μας, προς τις εκλογές καθώς και τις δράσεις που προγραμματίζουμε για τις επόμενες μέρες με στόχο να επικοινωνηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η πολιτική μας πρόταση στο κοινό της Αττικής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση και με στόχο να επιτύχουμε την καλύτερη οργανωτική προετοιμασία της κομματικής μας βάσης καθορίσαμε ένα νέο λειτουργικό οργανόγραμμα της συντονιστικής επιτροπής εκλογών, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα όργανα και τις γραμματείες του Λεκανοπεδίου και συντονίζει αποτελεσματικά την εκλογική μας δράση.

Πιο συγκεκριμένα:

·         Στο οργανόγραμμα του συντονιστικού οργάνου για το Λεκανοπέδιο Αττικής, προΐσταται ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είναι και Γενικός Συντονιστής των εκλογών για το Λεκανοπέδιο με αναπληρωτές, τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, πρώην δήμαρχο Χαλανδρίου και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής,  Γιώργο Κατσαούνο.
·         Από κάτω είναι οι γραμματείες του κόμματος (αυτοδιοίκηση, λεκανοπέδιο, τμήμα εκλογικών αντιπροσώπων, τμήμα ετεροδημοτών και άλλες γραμματείες).
·         Η Αυτοδιοίκηση, περιλαμβάνει τα στελέχη του κόμματος που έχουν εκλεγεί στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και τους αιρετούς της περιφέρειας. Η Αυτοδιοίκηση, είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη κι εμείς με τα στελέχη πρώτης γραμμής που διαθέτουμε στις τάξεις μας περνάμε την φωνή και την θέση της ΝΔ στις τοπικές κοινωνίες. Και θέλω να ευχαριστήσω τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης, Δημήτρη Μαραβέλια και τα στελέχη και τους εργαζόμενους της γραμματείας για την συνεργασία και την υποστήριξη τους στην προσπάθεια μας. 
·         Η νεολαία μας, η ΟΝΝΕΔ, η οποία με τις νέες και τους νέους της, δίνει τον καλύτερο εαυτό της στην προσπάθεια μας και προσφέρει τα μέγιστα σε κάθε τι που θα της ζητηθεί. Υποστηρίζει τις δράσεις μας σε επίπεδο εκδηλώσεων, κλιμακίων βουλευτών και πολιτευτών καθώς και δίνει την μάχη του διαδικτύου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
·          Οι γυναίκες, όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, ξεπερνούν τον εαυτό τους και μέσα από την γραμματεία γυναικών συντονίζονται οι αιρετές στην αυτοδιοίκηση, οι πολιτεύτριες και οι συνδικαλίστριες, οι γυναίκες που συμμετέχουν σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους κλπ.
·         Οι ΕΚΟ του κόμματος, με την εμπειρία και την γνώση τους σε ειδικά θέματα, προσφέρουν τα μέγιστα στην οργάνωση θεματικών εκδηλώσεων και στην ανάδειξη ζητημάτων για κάθε τομέα.
·         Τέλος, πρέπει να εξάρω την δράση των πρώην βουλευτών, πολιτευτών και ευρωβουλευτών, οι οποίοι συσπειρώνονται στις τάξεις της παράταξης και αναλαμβάνουν δράση στον κοινό μας αγώνα.

Από τη συντονιστική επιτροπή εκλογών Λεκανοπεδίου, προγραμματίσαμε και προγραμματίζουμε για τις επόμενες μέρες σειρά δράσεων, οι οποίες θα υποστηριχθούν από τις περιφερειακές μας οργανώσεις.

·         Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, σήμερα, λειτουργούν 10 Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ) και 72 Τοπικές Οργανώσεις (Τ.Ο.), οι οποίες απαρτίζονται από περισσότερα από 1.000 ενεργά στελέχη του κόμματος. Οφείλω, βεβαίως, να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή γραμματέα οργανωτικού, Δημήτρη Γιάννο, υπέυθυνο για το Λεκανοπέδιο, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε.  Τα στελέχη μας, στις τοπικές κοινωνίες οργανώνουν και υλοποιούν καθημερινά δράσεις σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τις θεματικές οργανώσεις κάθε περιοχής, με στόχο την καταγραφή και την εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, η περιφερειακή οργάνωση του κόμματος στηρίζει, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις στο πλαίσιο της προβολής των θέσεων του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα, για την προεκλογική περίοδο, στο λεκανοπέδιο Αττικής, έχουν γίνει και προγραμματίζονται να γίνουν έως και τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, οι εξής δράσεις:

·         7 συγκλίσεις Δ.Σ. και Διευρυμένων Συμβουλίων των Τ. Ο. Λεκανοπεδίου
·         4 συγκλίσεις Δ.Σ. ΝΟΔΕ

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συνεκλ
5 ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽κιτηρθο στελέχη της οργήθησαν και θα συγκληθούν:

·         2  συσκέψεις προέδρων ΝΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ καθώς και
·         2 συσκέψεις της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Λεκανοπεδίου

Παράλληλα, προγραμματίζονται διανομές φυλλαδίων στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, σε εμπορικούς δρόμους και εμπορικές αρτηρίες, με την συμμετοχή του προέδρου, Ε. Μεϊμαράκη και κλιμάκια βουλευτών, πολιτευτών και τοπικών στελεχών του κόμματος.

Ενώ, ταυτόχρονα αντίστοιχα κλιμάκια έχουν ξεκινήσει επισκέψεις σε χώρους εργασίας (δημόσιοι οργανισμοί,  πρώην ΔΕΚΟ, κλπ), οι οποίες εντείνονται τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις εκλογές. Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζομένους και η καταγραφή προβλημάτων και ζητημάτων που απασχολούν καίριους τομείς. 

Επίσης, σε επίπεδο εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί ήδη:

·         2 εκδηλώσεις – ομιλίες του προέδρου της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκη (Ιστορικό κτήριο Ρηγίλλης 18 την 01/09 & Κάραβελ: ομιλία στα στελέχη της Αυτοδιοίκησης 06/09)

Ενώ, είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες:

·         25 εκδηλώσεις – ομιλίες βουλευτών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις ΝΟΔΕ και τις Τ. Ο. του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
·         Καθώς και συνάντηση και ομιλία του προέδρου του κόμματος, Ε. Μεϊμαράκη, με τις γυναίκες, για την οποία θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες.
·         Ειδικότερα, σε αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται 2 κεντρικές εκδηλώσεις στην Α΄ Αθήνας την 11/09 και 3 κεντρικές εκδηλώσεις στις 15/09 στην Β΄ Αθήνας


Επίσης,

·         μέχρι και τις εκλογές, το υλικό του κόμματος (φυλλάδια, πρόγραμμα κτλ) καθώς και ενημέρωση στους πολίτες από τοπικά στελέχη της οργάνωσης θα παρέχεται μέσω του Κεντρικού Προεκλογικού Περιπτέρου στο Σύνταγμα και των 15 εκλογικών περιπτέρων, που θα στηθούν σε διάφορες γειτονιές της Αττικής και θα στελεχωθούν από  εθελοντές, μέλη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ

Η κορύφωση της οργανωτικής δράσης του κόμματος θα γίνει την Πέμπτη 17/09/2015, με την κεντρική προεκλογική ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκη.

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι είναι απόφαση μας, να μην προχωρήσουμε σε αφισοκολλήσεις. Ξέρετε, υπάρχουν διάφορες θεωρίες περί οικολογίας. Το μόνο που θα σας πω, είναι ότι εμείς δεν είμαστε κατ ΄ επάγγελμα οικολόγοι. Αλλά κατά συνείδηση. Γι αυτό κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε και  δεν θα ρυπάνουμε το περιβάλλον.