Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η «ΚΑΤΑΣΤΡΟΪΚΑ» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



Εμφάνιση Ανδρέας.jpg 

Άρθρο του  

ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ


Στην παρακμή οδεύει ο πολιτικός θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που μετά από 7 καταστροφικούς μήνες εξουσίας, είχε το θράσος να προκηρύξει νέες εθνικές εκλογές για την 20η Σεπτεμβρίου, προφανώς για να αποδράσει από την κόλαση που ο ίδιος προκάλεσε, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την θνησιγενή οικονομία.

          Πρόκειται για τη μοναδική έως σήμερα κυβέρνηση, που από συστάσεως ελληνικού κράτους, κατόρθωσε ηθελημένα ή μη να αποδομήσει αστραπιαία, κάθε εναπομείναντα εθνικοκοινωνικό πυλώνα. Αυτούς τους μαρτυρικούς 7 μήνες η απερχόμενη κυβέρνηση των τσιπροκαμμένων, φρόντισε με τους νεοσταλινικούς πειραματισμούς και την πολιτική ανωριμότητά της, εντός και εκτός Ελλάδος, να εξευτελίσει διεθνώς την χώρα, να φλερτάρει έως τον Ιούλιο με την δραχμή, να επαναφέρει το grexit, να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλει capital controls και να βιώσουμε έτσι όλοι, ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια της ζωής μας.
          Πρόκειται για την κυβέρνηση που εντός 7 μηνών φέσωσε τον ελληνικό λαό με 90 δις ευρώ επιπλέον. Που καταδίκαζε την κυβέρνηση Σαμαρά για το περίφημο mail Χαρδούβελη (που προέβλεπε μέτρα μόλις 1 δις ευρώ), ενώ αυτή “κατάφερε” να υπογράψει το επαχθέστερο όλων 3ο μνημόνιο, που προβλέπει δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα ύψους 14 δις και μετά τις εκλογές θα πληροφορηθούμε το νέο ποσό. Πρόκειται για τη νεοσταλινική “καταστρόικα” που μαζί με το α-“δεξιό” δεκανίκι ΑΝ.ΕΛ., πούλησαν στον λαό ψεύτικες υποσχέσεις, όπως «σκίσιμο» μνημονίων, επιστροφή του 13ου μισθού, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, πάσης φύσεως φοροελαφρύνσεις και τελικά υφάρπαξαν την ψήφο του απεγνωσμένου πολίτη για να γραφθεί στην ιστορία το πομπώδες “Πρώτη φορά Αριστερά”.
          Πρόκειται για την κυβέρνηση που θα την θυμόμαστε για τις παροιμιώδεις κωλοτούμπες της, στην προσπάθειά της να παρουσιαστεί σφόδρα αντιμνημονιακή, προτείνοντας κάθε φορά διαφορετικές λύσεις για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο. Όλοι θυμόμαστε την πρόταση να στραφούμε στη Ρωσία για δανεισμό. Δεν ξεχνάμε ακόμη τη θέση της κυβέρνησης να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, αλλά να διώξουμε την Τρόικα, ή να οδηγηθούμε μελλοντικά σε νομισματική ένταξη της χώρας στο άρμα του δολλαρίου (σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο), καθώς και να καταλήξουμε στη δραχμή, αφενός μεν για να λαμβάνουμε ζωοτροφές με το δελτίο, όπως συνέβη στην άμοιρη και επίσης αριστεροκρατούμενη Βενεζουέλα, αφετέρου δε για να εξυπηρετηθεί το lobby της δραχμής, το οποίο αδημονούσε να χρεωκοπήσει η χώρα, ώστε να αγοράσει «κοψοχρονιά» τις υπερχρεωμένες περιουσίες του ελληνικού λαού, με  τεράστια χρηματικά ποσά που είναι τοποθετημένα σε τραπεζικούς κολοσσούς του εξωτερικού.
          Στους 7 αυτούς μήνες είδαμε την Βουλή να μετατρέπεται σε τσίρκο χωρίς θηριοδαμαστές με αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα. Είδαμε να ευτελίζεται ο θεσμός του δημοψηφίσματος με την διενέργεια του αντισυνταγματικού και διχαστικού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Ζήσαμε τον εμπαιγμό που υπέστη το 62% του ελληνικού λαού που όντας παραπληροφορημένο ψήφισε “ΟΧΙ”, ενώ ο Τσίπρας μία εβδομάδα αργότερα υπέγραψε το πλέον αντιλαϊκό μνημόνιο. Βιώσαμε και βιώνουμε την απίστευτη ταλαιπωρία και απόγνωση στα ΑΤΜ των κλειστών Τραπεζών που μοιράζουν ψίχουλα με το σταγονόμετρο, ενώ την ίδια στιγμή, συγγενείς Υπουργών της κυβέρνησης είχαν την πληροφόρηση ώστε να προβούν σε ανάληψη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ λίγες μόλις ημέρες πριν την επιβολή των capital controls.
          Εξάλλου, εξαιτίας αυτής της ανεκδιήγητης κυβέρνησης, κινδυνεύουμε να φθάσουμε στην πλήρη εξάλειψη της Εθνικής μας Ομοιογένειας. Μιας κυβέρνησης η οποία στους μόλις 7 μήνες που κυβέρνησε, εκπέμποντας την αριστερίστικη ιδεοληψία της προς πάσα κατεύθυνση, έστειλε το μήνυμα σε κάθε δουλέμπορο, να προωθεί εκ του ασφαλούς κάθε λαθρομετανάστη στην αριστεροκρατούμενη Ελλάδα, με αποτέλεσμα κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2015, να δεκαπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014, η εισροή λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τα θαλάσσια σύνορά μας και αφελληνίζουν τα νησιά μας, χωρίς να είναι γνωστό ποιοί από αυτούς είναι πράγματι πρόσφυγες που πρέπει να τύχουν ασύλου, ποιοι λαθρομετανάστες και ποιοί ανήκουν σε κύκλους τζιχαντιστών-ισλαμοφασιστών, με αποστολή να αιματοκυλίσουν την Χριστιανική Ευρώπη.
          Στην ίδια θλιβερή κατάσταση κατάντησε η ανύπαρκτη πλέον Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια του πολίτη, αλλά και η Παιδεία που αφενός μεν φορολογείται βάναυσα, αφετέρου δε, τείνει να μετατραπεί σε ανθελληνικό θερμοκήπιο που θα καταδιώκεται η αριστεία και θα προτάσσεται ο εθνομηδενισμός του αριστερίστικου ψευτοπροοδευτικού σχολείου.
          Σε ποιον λοιπόν θα εμπιστευθούμε τις τύχες της Πατρίδας και της Νέας Γενιάς; Στον ΣΥΡΙΖΑ των λαθρολάγνων συνιστωσών, των φιλοσκοπιανών πολιτικάντηδων, των αβανταδόρων των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη, των υπονομευτών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των θιασωτών της ασυδοσίας και των εκ πεποιθήσεως επιβουλέων της Ελληνορθοδοξίας; Ή μήπως στους ΑΝ.ΕΛ. που βαδίζουν Χέρι-Χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο γιατί ταιριάζουν στην πρώην αντιμνημονιακή ρητορική και τελικά μας αλυσόδεσαν στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ; 
          Οι Εκλογές πλησιάζουν και ο λαός δείχνει να μην πείθεται πια από τον λαϊκισμό. Αναζητά εναγωνίως κόμματα και πολιτικούς με άρτια ιδεολογική κατάρτιση και στιβαρό πολιτικό λόγο, διεπόμενους από τις αρχές του Κοινωνικού Πατριωτισμού, που θα μάχονται αφενός μεν για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του λαού, αφετέρου δε, για την διάσωση θεμελιωδών αρχών και αξιών που εγγυώνται την συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους.
          Ας καταλάβουν καλά λοιπόν όλοι οι λαϊκιστές, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ότι το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο δεν είναι ιδεολογία. Είναι παγίδα που διαλύει όσους έχουν μονοδιάστατες εμμονές με αυτό. Η Πατρίδα δεν έχει ανάγκη από υπερφίαλους φαφλατάδες που θα την οδηγήσουν εκτός Ευρώπης. Χρειάζεται συνετούς πολιτικούς που θα εργασθούν μεθοδικά για να την απομακρύνουν όσο γίνεται πιο σύντομα, από τη μνημονιακή λαίλαπα.
          Ως Έθνος και ως Λαός υποφέρουμε από την οικονομική κρίση. Πάσχουμε όμως και από χρόνια κρίση αξιών και ιδεολογικού προσανατολισμού, η έλλειψη των οποίων απειλεί με πλήρη διάλυση τον κοινωνικό ιστό και το πολιτικό σύστημα συλλήβδην.
          Και την κρίση αυτή στο σύνολό της, οφείλει να την γιατρέψει το ίδιο το σύστημα που την προκάλεσε. Ο λαός έχει εξαντλήσει την ανοχή του προς όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, είτε κυβέρνησαν και επέδειξαν περισσή δουλοπρέπεια στον ξένο παράγοντα, είτε αντιπολιτεύθηκαν με ατελέσφορες και δημαγωγικές πρακτικές. Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει για όλους. Τώρα είναι η ώρα των καλών αποτελεσμάτων και η όσο το δυνατόν πιο δίκαια κατανομή (βάσει της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών) των βαρών που θα προκύψουν από τα νέα σκληρά φορολογικά μέτρα που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο που μας κληροδότησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Διαφορετικά το ΧΑΟΣ και η επικράτηση ακραίων αντιλήψεων βρίσκονται προ των πυλών.     

                                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
                                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ