Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στα play off του Europa League Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» ομίλους, ο ΠΑΟ «βλέπει» πρόκριση, άδικη ήττα Ατρομήτου από «Φενέρ»

Θα είναι Μακ...ρύ το ταξίδι του ΠΑΟΚ στους ομίλους του EuropaΜε κορυφαίο τον... διαιτητή, η «Φενέρ» πέρασε από το Περιστέρι
O ΠΑΟΚ έπειτα από μία... διαστημική εμφάνιση στην κατάμεστη Τούμπα, εντυπωσίασε τους πάντες με το ευρύ σκορ 5 - 0 επί της Μπρόντμπι στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μακ, που σημείωσε τρία γκολ (17', 80', 82'), ενώ Πέλκας (36') και Ροντρίγκες (51'), πέτυχαν τα άλλα δύο. Ο «Δικέφαλος» είχε και δύο δοκάρια με τον Κάτσε (22', 89') και μάλιστα το δεύτερο σε εκτέλεση πέναλτι.
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):Ολσεν, Μαλεζάς, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Πέλκας (66’ Κ. Σαββίδης), Κάτσε, Κωνσταντινίδης (84’ Κοροβέσης), Μακ, Ροντρίγκεζ (71’ Μυστακίδης), Τζιόλης
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τόμας Φρανκ): Ρονόου, Αλμπρεχτσεν, Χολστ (42’ Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμισί, Αγκερ, Ορνσκόφ, Πίρι (75’ Νόργκρααντ) Πούκιμ, Ερικσον, Ελμάντερ (58’ Σβαρτς)

Στην ίδια φάση της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός αν και απογοήτευσε με την απόδοσή του, απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν από την Καμπάλα.
Ετσι, με νίκη την επόμενη Πέμπτη (27/8) στην Αθήνα, οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία του «τριφυλλιού», ο Πέτριτς σημάδεψε το δοκάρι στο 16ο λεπτό της συνάντησης. Στο 80' και το 81' ο Μπεργκ έχασε μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και να κλειδώσει την πρόκριση.
ΚΑΜΠΑΛΑ (Ρόμαν Γκριγκόρτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροβ, Ράφαελ, Σαντίγκοβ, Ζετς (58΄ Ζαργκάροφ), Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοφ (90΄ Μαμάντοφ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (67΄ Ατζαγκούν), Καλτσάς (76΄ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (58΄ Μπεργκ), Πέτριτς.

Ο Ατρόμητος αν και είχε το δυσκολότερο έργο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, τελικά ηττήθηκε 0 - 1 στο Περιστέρι από κάποιες άδικες αποφάσεις του διαιτητή, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι-κόκκινη κατά των Τούρκων και νομιμοποίησε το νικητήριο γκολ, το οποίο προήλθε από επιθετικό φάουλ του Φαν Πέρσι! Εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι χάρισε τη νίκη στην Φενέρμπαχτσέ.
 Στο 89΄ ο Φαν Πέρσι από μία βαθιά μπαλιά έσπρωξε τον Μπίτολο κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Ο Ορσάτο έδειξε σέντρα παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και με το γκολ αυτό κρίθηκε το ματς.
Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ - Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο - Γοδόι, Ουσέρο - Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (85' Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο - Ναπολεόνι.
Φενέρμπαχτσε (Περέιρα): Βολκάν - Οζμπαϊρακλί, Μπρούνο 'Αλβες, Μπα, Γκιονούλ - Σόουζα, Μεϊρέλες (71' Μεχμέτ Τοπάλ) - Ντιέγκο, Νάνι - Φερναντάο, Σο (79' Φαν Πέρσι).