Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η συνάντηση Μεϊμαράκη με την Πρόεδρο της Βουλής



Απευθύνομαι σε εσάς για να σχηματιστεί κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή, είπε αρχικά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ξέρω ότι θα προσπαθήσετε να διαφυλάξετε τη Συνταγματική τάξη, πρόσθεσε 
Θεωρώ ότι μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και σε συνεννοήση με τον Τσίπρα, να βρουμε μια λύση και να μάθουμε γιατί δεν έγινε ψήφος εμπιστοσύνης. 
Επειδή έχω περάσει από τη θέση, η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη την Πρόεδρο της Βουλής. Θέλω με την επίσκεψη μου σε εσάς να ζητήσει από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων να συζητήσουν και με εσάς. Έχετε το συνταγματικό δικαίωμα. Σιωπηρά όλοι οι Πρόεδροι της Βουλής έχουμε προσπαθήσει για εκτόνωση εντάσεων. Πιστεύω ότι πρέπει να ανταποκριθείτε.
Δηλώσεις Κωνσταντοπούλου: Επίθεση σε Παυλόπουλο και Τσίπρα
Αυτονότητο ότι επρέπε να συναντηθώ μαζί σας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είστε ο τέταρτος πολιτειακός πυλώνας. Επειδη η πολιτειακή και πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με διαρροές και non paper. Ήδη από το γραφείο μου εκδόθηκε ανακοίνωση όπου δηλώνω των ενόχληση για τον τρόπο που δόθηκε η διερευνητική εντολή. Είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο που κυβέρνηση δεν ενημερώνει ΠτΒ ότι παραιτείται ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ενημερώνει. Έπρεπε η επικοινωνία να είναι θεσμική. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δυστυχώς επέλεξε να επικοινωνήσει μαζί μου μετά τη συνάντησή σας! Προέβει σε ερμηνείες που δεν τον τιμούν!
 Σας ευχαριστώ για το γεγονός που επισημαίνεται ότι η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Βουλής. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διαφυλαχθεί το γράμμα του Συντάγματος. Είμαι στη διάθεσή σας για να σας ακούσω, να σας ενημερώσω για τις μεταβολές στη σύνθεση της Βουλής, μετά τη νέα Κ.Ο., υπάρχει αλλαγή στην κατάταξη των κομμάτων.