Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

“Ο κύκλος των αναμνήσεων” απόψε στο Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. και μας κρατάει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
 Το διάλειμμααπόψε  (Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015) και αύριο  ( Σάββατο 22 Αυγούστου 2015) στις 10:00 το βράδυ προβάλει  την δραματική ταινία (115’, 2014.)
 “Ο κύκλος των αναμνήσεων”
 Βραβείο Καλύτερης ταινίας της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

 Σε σκηνοθεσία :Τζόναθαν Τεπλίτζκι
Πρωταγωνιστούν : Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέρεμι Ίρβινγκ, Χιρογιούκι Σανάντα, Σαμ Ράιντ, Τάνρο Ίσιντα





Η υπόθεση του έργου:

Ο Έρικ Λόμαξ ήταν ένας από τους χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου που αναγκάστηκαν να εργαστούν για την κατασκευή του σιδηρόδρομου που θα ένωνε την Ταϊλάνδη με τη Βιρμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εμπειρίες του τον τραυμάτισαν βαθιά και τον έκαναν να αποκοπεί από τον κόσμο. Πολλά χρόνια αργότερα, γνώρισε στο τρένο την πανέμορφη Πάτι και την ερωτεύτηκε σφόδρα. Η Πάτι ήταν αποφασισμένη να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τους δαίμονές του. Ανακάλυψε ότι ο νεαρός Ιάπωνας που είχε στις διαταγές του τότε τον Έρικ ήταν ακόμη ζωντανός και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα: θα του έλεγε την αλήθεια ώστε να έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί; Θα τον στήριζε οτιδήποτε κι αν έκανε εκείνος; 
 

Ακόμα στο  θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Κυριακή 23 - Δευτέρα 24/8 “Αφεντικά για σκότωμα 2”
Τρίτη 25/8 “Μπαμπούλες πανεπιστημίου” 
Τετάρτη 26 - Πέμπτη 27/8 “Σε λάθος χρόνο” ενώ
Παρασκευή 28/8 – Σάββατο 29/8  θα γίνει η τελευταία προβολή της φετινής σαιζόν με την δραματική - αισθηματική ταινία “Κάποτε στη Νέα Υόρκη”