Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η τελειωμένη και ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ισοπεδώνει την Ελλάδα, που πλέον αποτελεί φάντασμα της ιστορίας της. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πλέον δεν της αξίζουν ούτε οι νεκροί ούτε οι ζωντανοί της. Οι πολιτικοί της ταγοί εξελίσσονται σε αιμοβόρα και μοχθηρά ζόμπι, που αναζητούν απεγνωσμένα να ρουφήξουν κάθε ικμάδα, ενέργεια, ομορφιά, νεότητα.   

Δεν έχει όρια ο εξευτελισμός και η κατάντια μας ως κοινωνία. Το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί που απολαμβάνουν ατέρμονες διακοπές ετησίως, με εξασφαλισμένο εισόδημα και παροχές υγείας επινόησαν ξεδιάντροπα τη φαεινή λύση της κατάργησης των ολοημέρων σχολείων ώστε να αποφύγουν την αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους. Οι δάσκαλοι της παραπαιδείας, των αφορολόγητων ιδιαίτερων μαθημάτων, οι αμόρφωτοι συνδικαλιστές της εκπαιδευτικής αρπαχτής, οι εκπαιδευτικοί των πληρωμένων πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων στήνουν τη νέα γενιά στο πνευματικό απόσπασμα.   
Μία κοινωνία που προάγει το αραλίκι ακόμα και αυτές τις εποχές που η Ελλάδα έχει καταστεί ο διεθνής περίγελος και αρνείται κάθε λύση που απαιτεί κόπο είναι βέβαιο ότι υπογράφει το θάνατό της.
Για μία παιδεία που η παραπαιδεία αποτελεί τον αυτοσκοπό της και επί δεκαετίες έχει εξελίξει την παιδεία ως πάρεργο δεν μπορεί κανείς να εκπλήσσεται για τίποτα. 
Σε μία κοινωνία που ο ιδιωτικός τομέας απεγνωσμένα αναζητά λύσεις και βοήθειες για να επιβιώσει, οι εκπαιδευτικοί γυρίζουν την πλάτη και επιζητούν την κατάργηση των ολοημέρων σχολείων προς όφελος της ξεκούρασής τους. Μία ξεκούραση που περιλαμβάνει μήνες αργοσχολιάς το καλοκαίρι, τις εορτές, τις απεργίες και τις εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δικαίως αποτελούν την ταφόπλακα της κοινωνίας μας και το αποδεικνύουν προτάσσοντας το συνδικαλιστικό δικαίωμα ως την υπέρτατη αξία της κοινωνίας. 
Δεν υπάρχει ντροπή για τίποτα πια.
Αντί να μετατρέψει η επίσημη πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργού της που ακριβοπληρώνεται από τους φόρους ιδιωτικών υπαλλήλων όλα τα σχολεία σε ολοήμερα, ώστε να συνδράμει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την παραγωγή πλούτου επιλέγει παιδαγωγικά μοντέλα του προηγούμενου αιώνα και κυρίως τη στέρηση της μάθησης από τη νέα γενιά.
Η χώρα αυτή δεν αξίζει να υπάρχει σε αυτή τη μορφή και η τεχνητή ζωή που παρέχεται από τους Ευρωπαίους δανειστές αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάρα μας. Ίσως και για αυτό να δίνεται.
Ισοπέδωση για να πάρει καθείς αυτό που αξίζει με όποιον τρόπο...
 
thedayaftergr.blogspot.gr