Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ηχηρή παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, για το θέμα της μετανάστευσης


Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για το μεταναστευτικό, στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, μεταξύ άλλων είπε:  «Καμία χώρα στον κόσμο και καμία κρατική δομή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον αριθμό των προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες είναι και ευαίσθητοι και φιλόξενοι αλλά τα μεγέθη είναι τέτοια που ξεπερνούν όλες τις δυνατότητες υποστήριξης των ανθρώπων αυτών. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συναντιούνται, συζητούν και προβληματίζονται, αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν καμία απόφαση που να απαντά στη ρίζα του προβλήματος».
Η κ. Μπακογιάννη καταλήγοντας  τόνισε ότι «σήμερα 2 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται στα τουρκικά παράλια αποφασισμένοι να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.  Τίθενται λοιπόν οι εξής προτεραιότητες:
  1. Φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.
  2. Ουσιαστική βοήθεια σε υλικοτεχνική υποδομή.
  3. Οικονομική στήριξη της Ελλάδας
  4. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν ότι η κοινή μεταναστευτική πολιτική δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά ευρωπαϊκή υποχρέωση.
Τέλος η πρόεδρος της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων Ντόρα Μπακογιάννη προσκάλεσε τον Γ.Γ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ να επισκεφθεί την Ελλάδα για να δει την κατάσταση από κοντά.