Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ



http://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2015/08/fortsakis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για το «πρόγραμμα Οδυσσέας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόγραμμα Οδυσσέας με αντικείμενο την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ελληνική ιστορία και ελληνικό πολιτισμό συμβάλλει καθοριστικά στην ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Λόγω αδράνειας της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κύριου Γεράσιμου Σπαθή, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μη έναρξης αυτού τον Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας είτε εξαιτίας ανικανότητας της απελθούσας ηγεσίας είτε εξαιτίας της αδυναμίας της να αντιληφθεί τον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δεν έχει μεριμνήσει, ώστε να διασφαλισθεί η συνέχεια του προγράμματος, μέχρι να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του στο νέο ΕΣΠΑ.
Η ενδεχόμενη διακοπή του προγράμματος θα αποτελέσει μία ακόμη εκδήλωση της μέχρι σήμερα αποτυχημένης πολιτικής της τέως Κυβέρνησης του κυρίου Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.
Ζητάμε επειγόντως να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να συνεχισθεί το πολύτιμο αυτό πρόγραμμα και να ξεκινήσει ομαλά η νέα εκπαιδευτική περίοδος».