Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθεοντών αιμοδοτών ¨Το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο υποδέχτηκαν την Φλόγα της Άγάπης




13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών - Πρόγραμμα
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.
Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία. Φέτος διεξάγεται η 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το Δερβένι σήμερα στις 7.30 το απόγευμα υποδέχτηκε τη Φλόγα της Αγάπης σε μιά σεμνή τελετη πού έγινε στην κεντρική πλατεία (πλατεία Δικαστικού Μεγάρου) όπου παρουσία του Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Δημητρίου Κάσσιου , του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Κουσουλού, του Διευθήντή του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου κ. Λαγόγιαννη, παιδιων μαζι με τους γωνείς τους, μικροί  λαμπαδηδρόμοι άναψαν με δάδες το βωμό, μπροστά από το μνημείο των Ηρώων του Δερβενίου.
Προυγουμένως στις 7 το απόγευμα είχε γίνει η παραλαβή της Φλόγας στην Ακράτα από δικυκλιστές του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, οποίοι την μετέφεραν στο Δερβένι όπου έγινε η υποδοχή και η τελετή που σας αναφέραμε.
Ακολούθως Λαμπαδιδρόμοι δικυκλιστές από το Δερβενι μετέφεραν τη Φλόγα της Αγάπης δια μέσου
της Παλαιάς Εθνικής Οδού στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίου Βλασίου 20) στο Ξυλόκαστρο.
Απο τα γραφεία των εθελοντών  οι Λαμπαδηδρόμοι κατευθήνθησαν στο Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου και απο εκεί με πομπή ανεχώρησαν  για το ανοιχτό θέατρο " Βασίλης Γεωργιάδης"
Της πομπής των Λαμπαδηδρόμων προηγήθησαν οι δικυκλιστές της Μοτολέσχης Ξυλοκάστρου, ο Ιππικός Όμιλος Ξυλοκάστρου, και ακολουθησαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, οι Εκπρόσωποι των Αρχών, τμήματα του Αθλητικού Ομίλου Ξυλοκάστρου, η Ακαδημία Νέων Ολυμπιακού – Ηρακλή Ξυλοκάστρου, το Γυμναστήριο «Ολύμπιο», ο Αθλητικός Σύλλογος «Άλκιμος – Valis Team», το τμήμα του Ελληνικού Οδηγισμού Ξυλοκάστρου, τμήμα Διασωστών Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ομοσπονδία Κυνηγετικών Συλλόγων Πελοποννήσου με τέσσερα τροχοφόρα οχήματα της Θυροφυλακής, των Κυνηγετικών Συλλόγων Ξυλοκάστρου – Ακράτας – Κιάτου – Κορίνθου, ο «Κυλλήνιος Άδωνης» με οχήματα δασοπυρόσβεσης.
Λίγό πριν τις 10 το βράδυ   οι Λαμπαδηδρόμοι  εφθασαν στο Ανοικτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης. όπου τους καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιάννης Σταματούλης., νενώ χαιρετισμούς απευθηναν ο Γενικός Εντεταλμένος της 13ης Λαμπαδηδρομίας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Διοργανωτή Συλλόγου Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» κ. Θεόδωρος Τσαουσίδης, η συντονίστρια της εκδήλωσης, Β’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Χριστίνα Παπαλάμπρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α., κ. Χρήστος Πρωτόπαπας,
ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκπρόσωποι των αρχών και των Φορέων που  συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία. Ακολούθησε απονομή επαίνων και ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με την Εθελοντική προσφορά μουσικού σχήματος και  ερμηνευτών καλλιτεχνών.