Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας δεν είχε αποφασίσει στις 6 Ιουλίου «Ευρώπη ή δραχμή»


Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας δεν είχε αποφασίσει στις 6 Ιουλίου «Ευρώπη ή δραχμή»«Ο κ. Τσίπρας όφειλε και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε, ήξεραν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά που έλεγαν ήταν ψέματα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, πως «όποιο κόμμα και να κερδίσει δεν θα είναι ικανό να νικήσει τα προβλήματα. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συνεργασίες. Και από μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Το λέμε από την πρώτη μέρα: δεν μπορεί ένα 30% να αλλάξει την Ελλάδα ακόμη κι αν το ήθελε. Είναι τόσα πολλά και συσσωρευμένα τα προβλήματα, που χρειάζεται η συμμαχία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «εμείς προτιμάμε μια κυβέρνηση 20 αποφασισμένων ανθρώπων, με γνώση και δύναμη που θα βάλουν μπροστά τις 10 μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και θα πούνε ‘πάμε’. Αυτή την κυβέρνηση θα στηρίξουμε και όχι μια κυβέρνηση όπου κάθε κόμμα παίρνει και 3-4 υπουργεία, χωρίς σχέδιο και κεντρική κατεύθυνση».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με τον κ. Μεϊμαράκη. Τη χώρα δεν θα τη σώσει το παλιό. Χρειαζόμαστε καινούργιους πολιτικούς και μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες».
Εκανε όμως και μια αποκάλυψη. Οτι ο κ. Τσίπρας στις 6 Ιουλίου δεν είχε αποφασίσει ακόμη «δραχμή ή Ευρώπη«
Ο πλήρης διάλογος του δημοσιογράφου με τον Σταύρο Θεοδωράκη επί του θέματος είναι ο εξής:
Χαρακτηρίσατε «τραγική επιλογή για τη χώρα» την απόφαση του κ. Τσίπρα να πάμε σε εκλογές και προσθέσατε ότι η κυβέρνηση του έχει διαλύσει τη χώρα. Μήπως τελικά σφάλατε με την εμπιστοσύνη που του δείχνατε το τελευταίο διάστημα;
Θεοδωράκης: Νομίζω, κ. Ζούλα, ότι μπερδεύετε δύο διαφορετικά πράγματα. Εμάς ποτέ δεν μας γοήτευσε ο κ. Τσίπρας. Η χώρα όμως ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη. Δεν υπήρχε, λοιπόν, άλλος δρόμος από το να του πούμε: «μη φοβάσαι το κόμμα σου, εμείς θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη». Το είπαμε πρώτοι χωρίς περιστροφές και μετά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κόμματα.
Και “εκτιμώντας” αυτή τη στήριξή σας ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμα της Πέμπτης μίλησε με απαξίωση για όσους δήλωναν διατεθειμένοι να ψηφίσουν όποια συμφωνία και αν τους έφερνε…
Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας μοιάζει με αυτόν που σου ζητάει δανεικά γιατί δεν έχουν να φάνε τα παιδιά του, του τα δίνεις και μετά σε κατηγορεί επειδή μέθυσε με τα λεφτά που του έδωσες. Αλλά αυτή η επίδειξη αχαριστίας δεν μας επηρεάζει. Άλλωστε αν απαντούσαμε στη λάσπη που τρώμε καθημερινά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλη μέρα λασπομαχίες θα είχαμε.
Επιμένετε, λοιπόν, ότι καλώς στηρίξατε με τόσο σθένος τον κ. Τσίπρα;
Θεοδωράκης: Με σθένος, όχι. Με πατριωτικό σθένος, ναι. Έχετε αναλογισθεί που θα βρισκόταν η χώρα αν η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη του δημοψηφίσματος δεν είχε καταλήξει στο κοινό ανακοινωθέν; Αυτό είναι που άνοιξε ξανά τις πόρτες της Ευρώπης. Και μη θεωρείτε ότι η επιτυχία εκείνης της συνάντησης ήταν προδιαγεγραμμένη. Ο κ. Τσίπρας ήταν ακόμη στη φάση του εκκρεμούς. «Ευρώπη ή δραχμή». Αλλά δεν θέλω να συνεχίσουμε αυτήν την συζήτηση, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον.

imerisia.gr