Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Χάρμα οφθαλμών! Εντυπωσιακός Ολυμπιακός 3 - 1 την Φέγενορντ στην έδρα της

Πετούσε «φωτιές» στην κόντρα (vds)  

Με εκπληκτική εφαρμογή των αντεπιθέσεων στο α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» στην έδρα της τη Φέγενορντ 3-1. Οι Χάρα (6'), Πάρντο (24') και Φορτούνης (45+1') τα γκολ του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» τρέλαναν τους Ολλανδούς μέσα στο «Ρότερνταμ» με την εμφάνισή του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Φέγενορντ να εκνευριστούν και να καταφύγουν στο σκληρό παιχνίδι, ενώ δεν έλειψε και η ένταση.
Σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έβαλε τους Τζίμι Ντουρμάζ, Κώστα Φορτούνη και Φελίπε Πάρντο πίσω από τον προωθημένο Φράνκο Χάρα.
Πίεση ψηλά, εξαιρετική κυκλοφορία, κίνηση με ή χωρίς την μπάλα και αποτελεσματικότητα επέδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φορτούνης: Αρχικά στο 6ο λεπτό έκανε μία υπέροχη ασίστ για τον Ντουρμάζ, με τον Χάρα τελικά να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ, στο 24ο βρήκε πολύ έξυπνα τον Πάρντο κι εκείνος διπλασίασε το προβάδισμα με πλασέ, ενώ στις καθυστερήσεις σημείωσε ένα τρομερό γκολ.
Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός απειλήθηκε μόνο στο τρίλεπτο 34'-36' από τις σέντρες του Μπιλάλ Μπασατσίκογλου (η πρώτη από αριστερά, η δεύτερη από δεξιά) που πέρασαν ανεκμετάλλευτες από τον πάντα επικίνδυνο Ντιρκ Κάουτ και τον Μανού αντίστοιχα.
Η είσοδος των Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Ματιέ Ντοσεβί συνδυάστηκε με αλλαγή διάταξης σε 4-4-2, δεδομένου ότι ο Αργεντινός κινείτο περισσότερο δίπλα στον Χάρα και όχι πίσω του.
Οι «ερυθρόλευκοι», όπως ήταν φυσικό, δεν άσκησαν εξίσου ασφυκτική πίεση με το πρώτο ημίχρονο, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμού, εν αντιθέσει με τους παίκτες της Φέγενορντ που έπαιξαν πολλές φορές σκληρά.
Κάποια μακρινά σουτ από τους Καρίμ Ελ Αχμάντι, Ντομίνγκες και Κάουτ άγχωσαν τους δύο τερματοφύλακες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, ενώ ο Κάουτ μείωσε στο 63ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε από τον Πραξιτέλη Βούρο.
Το τελευταίο εικοσάλεπτο επεφύλασσε δύο ακόμα αψιμαχίες (Χάρα με Μάρκο Βεγίνοβιτς, Ντομίνγκες με Τόνι Βιλένα) και το μυικό τραυματισμό του Πάρντο, ο οποίος αποχώρησε στο 77' (τον αντικατέστησε ο Νταβίδ Φουστέρ).
Φέγενορντ: Φέρμεϊρ, Κάρσντορπ, Φαν Μπέικ (59' Ντάμερς), Κόνχολο, Βιλένα, Βεγίνοβιτς, Ελ Αχμαντί (83' Νιούκουπ), Τούρνστρα (46' Ίμερς), Μπιλάλ, Κάουτ, Μανού (63' Καζίμ-Ρίτσαρντς).
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (86' Μαζουακού), Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (82' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (89' Ζντιέλαρ), Πάρντο (77' Φουστέρ), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (46' Ντοσεβί), Χάρα (74' Πουλίδο).