Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ανοικτή για το κοινό η Εκθεση Αγιογραφίας Χριστίνας Ν. Γεργαντοπούλου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού

 
" Άνοιξε τις πύλες της", απόψε, η  Έκθεση Αγιογραφίας της συμπατριώτισσά μας, (από το Δερβένι)  Χριστίνας Γεωργαντοπούλου, Πτ. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών που φιλοξενείται από 1-8 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού. 

Η  Χριστίνα Γεωργαντοπούλου, ,αποφάσισε φέτος να δείξει τις εικαστικές δημιουργίες της με Βυζαντινές Εικόνες στο παλαιό και επί 20ετία κλειστό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού Κορινθίας. 

Γι αυτό από τον Μάιο του 2015 φύτευσε στα ξηρά παρτέρια του Δημ.Σχολείου , 650 μικρά φυτά που λιπάζει και ποτίζει καθημερινά , ώστε να ανθίσει από ζωή ο χώρος που κάποτε ακούγονταν παιδικές φωνές και μαθήματα. 
 Σε εποχές οικονομικής και πνευματικής κρίσης, παραδείγματα προσφοράς και εθελοντισμού πρέπει να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση. Η προσφορά στον συνάνθρωπο και στον τόπο μας πλουτίζει πρώτα τον εσωτερικό μας κόσμο κι έπειτα καλυτερεύει έστω και με μια πινελιά ομορφιάς τον δημόσιο χώρο. Ας επισκεφθούμε όσοι μπορούμε λοιπόν την έκθεση αγιογραφίας σε ένα ανθισμένο χώρο δίπλα στη θάλασσα, μέσα στις αίθουσες του παλιού Δημοτικού που από χθες Σάββατο 1 Αυγούστου έως και το Σάββατο 8 Αυγούστου κάθε πρωί [10-13] και κάθε βράδυ [20-22.30] μας περιμένει..