Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ο Αλέξης «καθαρίζει» με Λαφαζάνη και Στρατούλη και καρατομεί τη Ζωή!

Ο Αλέξης «καθαρίζει» με Λαφαζάνη και Στρατούλη και καρατομεί τη Ζωή!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανταρσία των Λαφαζάνη, Στρατούλη και Κωνσταντοπούλου φαίνεται αποφασισμένος να τελειώσει μια και καλή μαζί τους.
Στην περίπτωση Λαφαζάνη και Στρατούλη δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία ή προσωπική ατζέντα. Απλά, τα ηγετικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που είναι και υπουργοί δεν γίνεται να παραμείνουν άλλο στις υπουργικές καρέκλες τους, από τη στιγμή που διαφώνησαν με την πολιτική που θα απαιτηθεί να εφαρμοστεί από το νέο μνημόνιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός θα κάνει μίνι ανασχηματισμό, ώστε όλοι να είναι συνεπείς με τις πολιτικές που θα κληθούν να εφαρμοστούν από εδώ και πέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε εισηγήσεις να ζητήσει επιτόπου τις παραιτήσεις των δύο υπουργών του. Σοφά, ωστόσο, έκρινε ότι αυτά τα θέματα πρέπει να λυθούν από Δευτέρα, αφού η χώρα θα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.
Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να μπει ο Αλέξης Τσίπρας στη διαδικασία να ζητήσει παραιτήσεις. Οι υπουργοί οφείλουν να τις δώσουν από μόνοι τους.
Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου τα πράγματα είναι πιο άγρια και εντελώς διαφορετικά. Καλά ενημερωμένες πηγές μεταφέρουν την οργή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό της.
Η Πρόεδρος της Βουλής έπαιξε μικροκομματικό παιχνίδι εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού προσπαθώντας να μεταθέσει την κρίσιμη ολομέλεια της Βουλής για το Σάββατο, τινάζοντας έτσι στον αέρα την όποια συμφωνία με τους δανειστές και οδηγώντας τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ.
Γιατί το έκανε όλο αυτό η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Γιατί αφενός μεν έχει προσωπική ατζέντα, βλέπει τον εαυτό της αρχηγό στο κόμμα του μπαμπά της, αφετέρου όμως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η γυναίκα δεν έχει καμία αίσθηση της πραγματικότητας και είναι άκρως επικίνδυνη για τον λαό και τον τόπο.
Δεν συνυπολόγισε για ούτε μια στιγμή τι θα γινόταν εάν η χώρα βρισκόταν αναγκασμένη να εγκαταλείψει το ευρώ. Την ολοκληρωτική ανθρωπιστική κρίση που θα προκαλούνταν μέσα σε λίγες εβδομάδες, την κοινωνική έκρηξη αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής κρίσης, ακόμα και τα εθνικά θέματα που θα άνοιγαν αφού η χώρα θα βρισκόταν σε εσωτερική αστάθεια που θα εκμεταλλεύονταν οι «καλοί» μας γείτονες.
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να της πάρει το κεφάλι άμεσα, όχι τόσο γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε άλλη άποψη, αλλά γιατί έπαιξε με την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη του λαού και του τόπου.
«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να ζητήσει την παραίτηση των δυο υπουργών που διαφοροποιήθηκαν (σ.σ Λαφαζάνης, Στρατούλης), αλλά με την πρόεδρο της βουλής τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί δεν μπορεί να την εξαναγκάσει σε παραίτηση και μόνο με πρόταση μομφής μπορεί να χάσει την θέση της» σχολίασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλλης στον ΣΚΑΪ.
Μετά όμως από όσα απίθανα έχει κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής είναι βέβαιο ότι το σώμα με ενθουσιασμό θα ανατείνει χείρας για να την ξεφορτωθεί.
Επίσης, αυτό που ακούγεται έντονα, είναι ότι ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται σε εκλογές το Φθινόπωρο για να «καθαρίσει» το κόμμα του από τους τρελούς και τους ακραίους και να το γυρίσει σε κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο Αλέξης Τσίπρας εξάλλου πάντοτε έβλεπε τον εαυτό του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης.
Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός με τις ψήφους της δημοκρατικής παράταξης, αισθάνεται ότι ήρθε πλέον η ώρα να ηγηθεί και των δυνάμεών της επισήμως, ξαλαφρωμένος από τα βαρίδια των περιθωριακών άκρων.
tribune.gr