Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Νέος γύρος διαβουλεύσεων - Θα είναι μακρά η νύχτα...

Σύνοδος Κορυφής Live: Μέρκελ, Ολάντ και Τούσκ έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό του Τσίπρα! Ή θα συμμορφωθείς ή έξοδος από το ευρώ και κατάρρευση τραπεζών
Ο Stephen Brown του Politico μεταδίδει πως οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης, μετά τη διακοπή για κατά μέρους διαβουλεύσεις, επέστρεψαν στην αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να ξεκινήσει η συγγραφή του κειμένου, το οποίο θα είναι ουσιαστικά αυτό που παρουσίασε ο Νταισελμπλουμ μετά το Eurogroup και το οποίο θα μετατραπεί σε δήλωση της Συνόδου Κορυφής. Βέβαια αυτό θα γίνει όταν οι 19 ηγέτες καταλήξουν σε μια συμφωνία για όσα τους χωρίσουν και στα οποία υπάρχουν ακόμη διαφορές. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη μια διακοπή σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Politico και η οποία πρόσθεσε με νόημα πως θα είναι μακρά η νύχτα!
Αναφερόμενη στο κλίμα που επικρατεί στη Σύνοδο, η πηγή είπε ότι είναι καλύτερο από τη Σύνοδο της περασμένης Πέμπτης για την Ελλάδα αλλά "είναι ακόμη πολύ μακριά από όποια συμφωνία".Sυνάντηση αυτή την ώρα Τσακαλώρου, Σαπέν και Σόιμπλε σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών Νίκο Σβέρκο!
Μπορεί ο Guardian να μιλάει για "εικονικό" πνιγμό του Αλέξη Τσίπρα από Μέρκελ και Ολάντ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα συζήτησης ήταν το χρέος, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας, το ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.
"Οι συζητήσεις συνεχίζονται όμως όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη του στο CNBC.
O κ. Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως "Αν και η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και λαμβάνει μόνη της αποφάσεις, η κάλυψη των αναγκών των ελληνικών τραπεζών ήταν και παραμένει μέρος των διαβουλεύσεων".
«Απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος» θεωρεί την πρόταση για προσωρινό Grexit, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, όπως ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία πριν από την έναρξη της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, επισήμανε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, ότι το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο καγκελάριος εξακολουθεί να πιστεύει σε μια λύση στην ελληνική κρίση, και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επιθυμώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ωστόσο έχουμε μια καλή ευκαιρία».

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά ως «απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος» την πρόταση που αποδίδεται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε ότι όποιος στην Ευρώπη αναζητεί μία λύση, αυτός βρίσκει και το δρόμο, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την ελληνική κυβέρνηση.

Τα κράτη στην Ευρωζώνη θα πρέπει να βρουν και πάλι ένα δρόμο προσέγγισης μεταξύ τους, ενώ πρέπει να αποκατασταθούν η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος νωρίτερα, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», είχε αποκαλύψει με κάθε σαφήνεια ότι «ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ».

Ένα tweet με πολλές ερμηνείες από τον Πάνο Καμμένο!

Τα όρια των Ελλήνων είναι η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απεδείχθη οτι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν "στέκει" το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ ζήτησε κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα. Πάντως, αυτό, η κυβέρνηση τεχνοκρατών, εμπεριέχεται και στο προσχέδιο του Eurogroup.
Πληροφορίες:newsit.gr