Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι!

Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι!Ασταμάτητα δουλεύουν τις τελευταίες ημέρες οι Μύλοι της Hλείας, αφού οι πολιτικές εξελίξεις και το “κλείσιμο” των Τραπεζών έχει πανικοβάλει τους πολίτες που σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το αλεύρι, ως βασική πρώτη ύλη, την οποία αγοράζουν οι καταναλωτές… “για να έχουμε ψωμί να φάμε”, όπως χαρακτηριστικά λένε στους επαγγελματίες.

Τέτοια κίνηση και πελατεία, είχαν να «δουν» οι Μύλοι από τον πόλεμο στο Ιράκ, τότε που ο κόσμος φοβήθηκε επέκταση των συγκρούσεων σε όλο τον πλανήτη και έσπευσε να γεμίσει αποθήκες και ντουλάπια με τρόφιμα.

Αλεύρι με το…τσουβάλι

Το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα «δείγματα» πανικού στον κόσμο, που στο άκουσμα του κλεισίματος των Τραπεζών, φοβούμενος ενδεχόμενο χρεοκοπίας, άρχισε να «κατεβάζει» τα τρόφιμα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και των παντοπωλείων. Ένα από τα βασικά είδη διατροφής που έσπευσαν να προμηθευτούν οι πολίτες είναι το αλεύρι, το βασικό συστατικό του ψωμιού. Η κίνηση αυξήθηκε απότομα και σε κάποιες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες μιλούν για διακίνηση διπλάσιων και τριπλάσιων - σε κάποιες περιπτώσεις - ποσοτήτων. Δηλαδή, εκτός από τους κλασικούς πελάτες, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα προμηθεύονταν συγκεκριμένες ποσότητες και αυτές τις ημέρες ζήτησαν τις διπλάσιες και παραπάνω, οι επαγγελματίες είδαν και πολίτες που για πρώτη φορά έσπευδαν να προμηθευτούν αλεύρι.

Αντίστοιχα αυξήθηκε και η ζήτηση από τους επαγγελματίες - φούρνους και εργαστήρια ζυμαρικών - ώστε σε περίπτωση ανάγκης ή έλλειψης πρώτων υλών, να έχουν στις αποθήκες τους τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους.

Δουλεύουν ασταμάτητα…

Οι ιδιοκτήτες των μύλων της περιοχής, για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει και να ανταποκριθούν στις παραγγελίες που υπάρχουν από ιδιώτες και επαγγελματίες, δουλεύουν στην κυριολεξία..ασταμάτητα. Οι Μύλοι αρχίζουν να αλέθουν με το πρώτο φως της ημέρας και κατεβάζουν διακόπτες αργά το απόγευμα…

Τέτοια κίνηση, λένε οι επαγγελματίες, είχαν να δουν…από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Πηγή: patrisnews.com