Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συγκεντρώσεις «Μένουμε Ευρώπη» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα

Χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα
Μαζική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση "Μένουμε Ευρώπη" που είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώραστην πλατεία Συντάγματος.
Για δεύτερη φορά, άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν βροντερό παρών για να διαδηλώσουν ειρηνικά υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
 

Το «παρών» δίνουν χιλιάδες κόσμου.Όπως και στην πρώτη συγκέντρωση, το παρών στο Σύνταγμα έδωσαν και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος,Σπύρος Λυκούδης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιώργος Κουμουτσάκος και Χάρης Θεοχάρης. Μεταξύ αυτών και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Και αυτή τη φορά το κάλεσμα έγινε μέσω σχετικής σελίδας του Facebook:

"Πολίτες της Αθήνας
Την Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια GREXIT, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα "δημοκρατίας" σταλινικού τύπου.
Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας.
Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως".
Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την είσοδο προς το περιστύλιο της Βουλής.
 Νωρίτερα, προς στιγμήν απειλήθηκαν μικροεπεισόδια όταν 40 αντιεξουσιαστές, προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της μεγάλης συγκέντρωσης πετώντας μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ προς την οδό Πανεπιστημίου.
Αργότερα, επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη όταν αντιεξουσιαστές πετώντας καδρόνια και φωτοβολίες, έκαψαν σημαίες της ΕΕ και διαπληκτίστηκαν με διαδηλωτές.
Ακολούθησε συμπλοκή και εν συνεχεία αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς ήταν παραταγμένες στα σκαλιά του περιστυλίου, απώθησαν τους νεαρούς προς την οδό Πανεπιστημίου και προς την οδό Κριεζώτου.
Η προσέλευση των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζεται κανονικά ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας.

Στην διαδήλωση συμμετείχε και ο επίτιμος πρόεδρος τη ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες ότι "η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα μείνει Ευρώπη. Αυτό είναι το θέλημα του ελληνικού λαού".



Συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», με σύνθημα «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία» πραγματοποιείται και στο Λευκό Πύργο.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν προσωρινά την Λ.Νίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια ξαναγύρισαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, όπου παραμένουν ως αυτή την ώρα.
 Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και υπηρεσιακά στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτοδιοικητικοί, στελέχη και μέλη κομμάτων της αντιπολίτευσης, κ.α.
 Και η Πάτρα «μένει Ευρώπη» 

Αντίστοιχη συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη και στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου. Η συγκέντρωση στην Πάτρα διοργανώθηκε, όπως και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες, μέσω κοινωνικών δικτύων από το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη». «Μένουμε στο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σενάρια GREXIT», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό κάλεσμα.

Οι Κρητικοί «φώναξαν» μένουμε Ευρώπη 

Συγκεντρώσεις υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ πραγματοποιήθηκαν και στο Ηράκλειο και τα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, στο Ηράκλειο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς. «Γεννηθήκαμε στην Ευρώπη και θα παραμείνουμε στην Ευρώπη. Σας περιμένουμε όλους σε μια ειρηνική,διαφορετική πορεία από όσες έχουμε συνηθίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό κάλεσμα.