Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας σε Δήμαρχο Σικυωνιών




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Κόρινθος 22 -6-2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                     Αρ. Πρωτ.: 524
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Σικυωνιών
κ.  Σπυρίδων Σταματόπουλο

ΚΟΙΝ: Γραφείο Περιφερειάρχη




 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση. : Κροκιδά 2
Ταχ. Κώδ.   : 20100
Τηλέφωνο. : (2741) 3 60601                              
FAX.           :(2741) 0 73800 

 
Κύριε Δήμαρχε,

Ενόψει του σημερινού έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου,  στο οποίο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παραστώ, θα είναι όμως παρόντες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος,  θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι,  συνεργαστήκαμε άψογα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μυττά και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αλεξόπουλο, κατά την επίσκεψή μας στις πληγείσες περιοχές από την έντονη χαλαζόπτωση στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Σικυωνιών.
Σε κάποιες περιοχές η καταστροφή, τόσο στην παραγωγή του βερίκοκου, όσο και στην σουλτανίνα αλλά και στις ελιές είναι ολική.
Ο Δήμος Σικυωνιών θα πρέπει να οριοθετήσει με απόφασή του τις πληγείσες περιοχές και να μας στείλει σχετικό έγγραφο για την ανάγκη κήρυξης των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπει ο «Ξενοκράτης» για τις φυσικές καταστροφές από χαλαζόπτωση.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Προσωπικά,  ήρθα σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του, για την ανταπόκρισή του και την παρέμβασή του στον ΕΛΓΑ, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να υπάρξει η οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ από κοινοτικά κονδύλια για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών μας.
Επίσης, υπήρξε και προσωπική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, ο οποίος είχε πλήρη ενημέρωση για τις ζημιές και εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής.
Ως πρώην αυτοδιοικητικός και με την εμπειρία του μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή,  από έμπειρους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, δήλωσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι θα συνδράμει διαθέτοντας προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής,  όπου ζητηθεί από τον ΕΛΓΑ.


Κύριε Δήμαρχε,

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας παρακολουθεί τις εξελίξεις καθημερινά είναι σε ετοιμότητα και είναι αρωγός στις προσπάθειές σας, δεδομένου ότι η ζημιά που υπέστησαν οι συμπολίτες μας είναι ολοκληρωτική,  με πλήρη απώλεια του εισοδήματός τους και του φυτικού κεφαλαίου τους. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Κορινθίας


Πελοπίδας Ι. Καλλίρης