Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση | Έρχεται «χιονοστιβάδα» φορολογικών μέτρων - Αυξάνονται οι εισφορές στις βασικές και επικουρικές συντάξεις καθώς και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση | Έρχεται «χιονοστιβάδα» φορολογικών μέτρων
 «Χιονοστιβάδα» φορολογικών μέτρων έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες, όπως αποδεικνύει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε η Καθημερινή.

Σύμφωνα με την κοστολόγηση των μέτρων, οι αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ θα φέρουν 680 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία το 2015 και 1 δισ. 360 εκατομμύρια το 2016.

Την ίδια ώρα, αναμένονται αυξήσεις εισφορών στις βασικές συντάξεις κατά 3,9%, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 350 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και άλλα 800 εκατομμύρια το 2016. Οι προτάσεις προβλέπουν, ταυτόχρονα, και την αύξηση των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις βασικές συντάξεις αλλά και τις επικουρικές.

Το ίδιο έγγραφο δείχνει ότι το 2016 θα «ψαλιδιστούν» κατά 200 εκατομμύρια ευρώ και οι αμυντικές δαπάνες ενώ προβλέπονται –μεταξύ άλλων- και φόρος τηλεοπτικής διαφήμισης και αύξηση του φόρου πολυτελείας.






e-typos.gr