Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αναστασιάδης: «Θα πράξουμε οτιδήποτε για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Αναστασιάδης: «Θα πράξουμε οτιδήποτε για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»
«Οπουδήποτε και σε οτιδήποτε μπορεί κατά το μέγεθός μας και τη δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε ότι «είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές». «Εμείς, πρωταγωνιστούμε στο να παραμείνει η Ελλάδα (στην Ευρωζώνη). Τη θέλουμε ισχυρή για όλους τους κατανοητούς λόγους, αλλά και γιατί απαιτείται ένα πρόγραμμα που θα δώσει την ευκαιρία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και ανακούφισης, ιδιαίτερα των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν εκτιμά πως υπάρχουν τα περιθώρια για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Θέλω να ελπίζω, ναι. Βεβαίως, έχουμε μπροστά μας ένα δημοψήφισμα, το οποίο κάπου έχει αναστείλει τις διαπραγματεύσεις». «Αυτό θα ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς των θεσμών με προτάσεις που θα βοηθούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανάλογα και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να διαπραγματευτεί ένα μνημόνιο ή ένα πρόγραμμα, αν θέλετε, με αξιοπρέπεια και με συνθήκες που δεν θα οδηγούν, δεν θα επιτρέπουν να θεωρηθεί ότι ταπεινώνεται, είτε ένας λαός, είτε μία κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.