Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


http://www.parapolitikaradio.gr/storage/photos/master/201501/charalampos-athanasiou.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει και το δόγμα «μεταμεσονύχτια περιφρόνηση της δικαστικής εξουσίας», ευελπιστώντας ότι με την επιλογή της τέταρτης κατά σειρά αρχαιότητας στην επετηρίδα Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, θα κάμψει το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταμεσονυχτίως (σήμερα ώρα 2:00 πμ) να επιλέξει, ως νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Θάνου, τέταρτη Αντιπρόεδρο κατά σειρά αρχαιότητας, χωρίς ταυτόχρονα να καλύψει τις αντίστοιχες κενές θέσεις Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Η επιλογή της έγινε κατά παράβαση της αρχαιότητας, μια τακτική που οι τ. Υπουργοί Δικαιοσύνης κ.κ. Ρουπακιώτης και Αθανασίου είχαν τηρήσει με ευλάβεια και με στόχο τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης σε περιόδους κρίσιμες για τη Χώρα.
Προφανώς, η επιστολή της κας Θάνου προς τον κ. Γιούνκερ πριν από μερικούς μήνες αποτέλεσε επαρκές ουσιαστικό προσόν (!) για την επιλογή της στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Προσόν, ικανό να παρακάμψει στην επετηρίδα τρεις (3) άξιους αρχαιότερους συναδέλφους της, αλλά και επαρκές (!) αφού, εδώ και ένα έτος, πλήρως ευθυγραμμίστηκε με τις επιλογές της Κυβέρνησης, κατά παράβαση κάθε δικαστικής δεοντολογίας, που επέβαλλε την προώθηση των δυσάρεστων  για την Κυβέρνηση, δικαστικών διεκδικήσεων, για τις οποίες είχε (η Κυβέρνηση) προεκλογικά δεσμευτεί και για τις οποίες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υπό την Προεδρία  της, προκλητικά εσίγασε.   
Η Νέα Δημοκρατία βεβαιώνει τους δικαστικούς λειτουργούς ότι θα είναι παρούσα σε κάθε επιχειρούμενη απόπειρα χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί από όλους να ασκούν τα καθήκοντά τους με θάρρος, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, όπως, εξάλλου, μέχρι σήμερα πράττουν.