Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αχαιοί 3 κατά Κούγια: "Και η υπομονή έχει τα όριά της" - Η ανακοίνωση των φιλάθλων της Παναχαϊκής

 Αχαιοί 3: "Και η υπομονή έχει τα όριά της" Η ανακοίνωση των φιλάθλων της ΠαναχαϊκήςΟ σύνδεσμος φιλάθλων της Παναχαϊκής "Αχαιοί 3" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και όχι μόνο.
Αναλυτικά:

«1899. Ο Παναχαϊκός δημιούργησε τμήμα ποδοσφαίρου. Στις 28/1/1899 διεξήχθη ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Πάτρα μεταξύ αθλητών του ΠΓΣ και μελών του αγγλικού πολεμικού σκάφους «Boxer» 4-2 στο Γυμναστήριο του Παναχαϊκού Συλλόγου. Στην ομάδα του Παναχαϊκού έπαιζαν ο κ. Κρωββ και τρεις γιοί του Β. Μάρσαλ.

Οι ομάδες ξαναέπαιξαν και στις 22/2/1899 με αποτέλεσμα 4-0. Tο 1899 ο Παναχαϊκός δεν οργάνωσε τους ετήσιους αγώνες του για οικονομικούς λόγους και γιατί επικεντρώθηκε στην αποπεράτωση του Γυμναστηρίου του.
Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Μιχ. Φραγκόπουλος λόγω φόρτου εργασίας και βγήκε νέο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον γιατρό Κων. Πανουτσόπουλο. Αντιπρόεδρος Δημ. Αγγελόπουλος, γενικός γραμματέας Σωτ. Γκολφινόπουλος, ειδικός γραμματέας Κων. Ανδρούσος, ταμίας Βασ. Γιαννακόπουλος, έφορος Άρθουρ Μόρφυ, σύμβουλοι Σ. Δογάνης, Ιω. Καραμπίνης και Γ. Χαραλάμπης. Το νέο Δ.Σ. ασχολήθηκε πρώτα με την οδό προσπέλασης προς το Γυμναστήριο.
Ενώ είχε περιληφθεί στο σχέδιο πόλεως του 1896 ο δρόμος δεν είχε καν χαραχθεί γιατί συναντούσε την αντίδραση του τότε διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης Κων. Τάσσου, που έπρεπε να παραχωρήσει μια στενή λωρίδα από ένα αμπελώνα του.
Οι υπόλοιποι παρόδιοι κτηματίες πρόθυμα έδωσαν όσο χώρο χρειαζόταν αφού απέβλεπαν στην αύξηση της αξίας της περιουσίας τους.
Ο δήμαρχος Θάνος Κανακάρης δήλωσε ότι δεν προχωρούσε στη χάραξη της νέας οδού για να μη στενοχωρήσει το φίλο του!
Ο Παναχαϊκός δεσμεύτηκε να αναλάβει την δαπάνη κατασκευής του δρόμου αλλά δεν υποχώρησε κανείς, ούτε μετά την έγγραφη σύσταση του Νομάρχη. Σε μια απουσία του Δημάρχου ο Παναχαϊκός έπεισε τον αντικαταστάτη του να ξεκινήσει το έργο αφού ζήτησε από τον Νομάρχη προστασία της Αστυνομίας για να μην παρεμποδιστούν οι εργασίες.
Κατέφθασε ο κ. Τάσσος μαζί με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιο Τσερτίδη και έπεισαν τον Νομάρχη να αποσύρει τους αστυνομικούς και μόλις έφυγαν αυτοί δεν επέτρεψε σε κανένα να πειράξει το αμπέλι του, ενώ το υπόλοιπο μέρος της οδού διανοίχθηκε. Το εργο ολοκληρώθηκε μετά από λίγους μήνες με την συγκατάθεση του τραπεζίτη. Ένα χρόνο αργότερα, το δημοτικό συμβούλιο ονόμασε το νέο δρόμο «οδός Παναχαϊκού»."
Όποιος δεν σέβεται την ιστορία του…δεν έχει μέλλον. Μάλλον αυτό θα σκέφτηκε ο κυρ-Αλέκος και ξεστόμισε την υπέρτατη ύβρη.. Ποια ιστορία; λέει, αυτή γράφεται καθημερινά….Μάλλον έχει καταλάβει ότι στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ αυτός αποτελεί μουτζούρα, μαύρη σελίδα ρε αδερφέ!!!
Και εξηγούμεθα:
Μουτζούρα αποτελεί το στίγμα της μόνης ομάδας που τιμωρήθηκε για δωροδοκία (λέγε με Χερσόνησο). Μουτζούρα αποτελεί το γεγονός του ρεκόρ αλλαγής προπονητή μέσα στη χρονιά αλλά και της αλλαγής καραβιών με παίκτες ανά μεταγραφική περίοδο…Μουτζούρα αποτελεί το γεγονός του ότι η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ έχει καταντήσει η πιο μισητή ομάδα λόγω του προέδρου της σε όλη την Ελλάδα…Αμέτρητες μουτζούρες μην σας κουράζουμε…
Πάμε λοιπόν στο σήμερα… Δεν αξίζεις πραγματικά ούτε μαντήλι να σου κουνήσουμε…Μόνο ψιλά για τα διόδια αν θες, γιατί απ' όσο ξέρουμε και το e-pass μετρητοίς είναι. Κάναμε γκάλοπ σε παιδικούς σταθμούς κ τα νήπια ακόμα μας απάντησαν ότι «πέρυσι έλεγε Αιγάλεω, φέτος Κόρινθο;». Μείναμε έκπληκτοι όταν τα νήπια μάς πρόσθεσαν τα εξής: Στο ίδιο έργο θεατές!
Για πόσα χρόνια ακόμα; Κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση. Κάθε σεζόν οι ίδιες δικαιολογίες. Κάθε καλοκαίρι η ίδια παράσταση. Σενάρια επί σεναρίων για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Να καλυφτούν οι συνεχόμενες αποτυχίες. Και όταν οι δικαιολογίες στερεύουν ξεκινούν τα παραμύθια του περιφερόμενου θιάσου. Καλαμάτα, Ναύπακτος, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος και πολλοί άλλοι προορισμοί για τις παραστάσεις σας.
Το έργο σου κατάντησε τραγωδία. Βαρέθηκαν ακόμα και οι φίλοι σου να το βλέπουν. Όσο για τους χώρους των παραστάσεων, όλοι ξέρουμε πλέον: ο πιο κατάλληλος είναι αυτός που θα μας δώσουν τσάμπα. Και αν δε μας τον δώσουν είναι ακατάλληλος, άχρηστος και δε μας κάνει.
Θεωρήθηκε επιτυχία η είσοδος στα ΠΛΕΪ ΟΦ. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUΕ!!! Και οτιδήποτε λιγότερο αποτελεί παταγώδη αποτυχία. Οι πρώτες κινήσεις της διοίκησης πριν τα πλέι οφ μαρτυρούσαν το στόχο:
Διώχνουμε τους παίχτες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες για μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Οδηγούμε την ομάδα στο διασυρμό. Το μόνο που θέλουμε είναι άλλη μια αρπαχτή από τους φιλοξενούμενους οπαδούς και όσους δεν αντέχουν να αφήσουν μόνη την ομάδα. Μόνο που ο κόσμος της Πάτρας σας πήρε χαμπάρι και σας γύρισε την πλάτη από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.
Άλλωστε οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και η ομάδα έκανε ταρίφα τις τριάρες ακόμα κι όταν ο αντίπαλος παίζει με 10 παίχτες. Και τώρα που βλέπουν ότι το παραμύθι τους δε γίνεται πιστευτό αναζητούν τρόπους για ηρωική έξοδο και δράκους 3D….
Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…
Το έχουμε ξαναπεί και το ξαναλέμε:
Δεν μας τρομάζεις, δεν μας τρομοκρατείς, τις μπλόφες σου εμείς δεν τις τρώμε.
Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δεν πεθαίνει, δεν εξαφανίζεται και θα αναγεννηθεί από τις στάχτες τις, με αξιοπρέπεια και με κύρος όπως της αξίζει και όχι με εκπτώσεις ηθικής…

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ.
Εμείς ακόμα και αν ξεκινήσουμε από το τοπικό κάθε χρόνο θα ανεβαίνουμε με 3000 κόσμο το ελάχιστο σε κάθε παιχνίδι. Κάποτε θα σε βρούμε σαν αντίπαλο, γιατί το γυρολογικό σου παραγοντικό χούι δεν κόβεται, και εκεί θα λογαριαστούμε…
ΥΓ: Α!! και που είσαι αν το έχεις πάρει χαμπάρι στην αρχή της ανακοίνωσης μας…η πόλη όπως είδες στήριζε από το 1899 την ομάδα και η ιστορία γράφεται από το 1891 κοκκινόμαυρη. Δεν μπορεί το κάθε άθλιο υποκείμενο να ισοπεδώνει τον Τζίνη, τον Κορύλλο, τον Γερούση, τον Σαρμά και τους Ολυμπιονίκες μας….
Δε μπορείς να πιάνεις εσύ στο στόμα σου την ιστορία της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ.
Είσαι πολύ μικρός, πολύ λίγος...
ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
Από εδώ και πέρα όποιος παίζει με το όνομα και την ιστορία της ομάδας θα μας βρει απέναντί του. Όχι μόνο εμάς, αλλά όλους τους οπαδούς, όλους τους φιλάθλους, όλη την πόλη….
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ…ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ…
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ.......