Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-18



Στον τελικό με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των Final 4 o Oλυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό 18-10 στο Καρπενήσι κι έγινε Κυπελλούχος για 17η φορά στην ιστορία του

Ο Ολυμπιακός έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και παίρνοντας γκολ από εννέα παίκτες κατάφερε να κυριαρχήσει του πρωτάρη σε τελικό Παναθηναϊκό και να φθάσει στην 3η σερί κατάκτηση του Κυπέλλου και να σηκώσει την πρώτη κούπα της σεζόν
Ο Παναθηναϊκός, τηρουμένων των αναλογιών, είχε πολύ καλή παρουσία, αλλά από το 3ο οκτάλεπτο και μετά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο σκορ.
Τα 28 γκολ είναι αριθμός ρεκόρ στη 16χρονη ιστορία των τελικών στα Final 4 του Κυπέλλου, ενώ η διαφορά των οκτώ γκολ είναι και η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί.
Στον τελικό του Final 4 της Αρτας, που είχε σημαδευτεί από την αποχή των παικτών, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της εφηβικής ομάδας του Πανιώνιου με 16-5.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Νίκος Δεληγιάννης έγινε πολυνίκης στις κατακτήσεις των Κυπέλλων Ελλάδας, φθάνοντας στις 12 κι άφησε πίσω του δύο πρώην αρχηγούς των «ερυθρόλευκων», τους Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και Τάσο Σχίζα (από 11 τίτλους). Παράλληλα, ο Νίκος Δεληγιάννης κέρδισε για 7η φορά στην καριέρα του τον τίτλο του πολυτιμότερου τερματοφύλακα σε Final 4.
Αντίθετα ο Μανώλης Μυλωνάκης για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης σε ένα Final 4.
Τα οκτάλεπτα: 4-5, 3-6, 3-4, 0-3.
Παναθηναϊκός (Λούδης): Παπαδόγκωνας 4, Χαραλαμπόπουλος 1, Γιώργος Αφρουδάκης 1, Σαρτζετάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Κουρλιάφτης 1, Δήμος Δερμιτζάκης 1.
Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 3, Δελακάς 3, Ντόσκας 4, Γούνας 2, Δερβίσης 1, Κολόμβος 1, Μάγιαρακ 2, Γιάννης Φουντούλης 1, Βλαχόπουλος 1.

Οι Κυπελλούχοι
Ολυμπιακός 17
Εθνικός 12
Γλυφάδα 3
Βουλιαγμένη 3
ΝΟΠ 1
Χίος 1