Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ, κ.ΣΑΜΑΡΑ

Στην παγίδα του διχασμού ακόμα και στην εθνική απειλή των λαθρομεταναστών διολισθαίνει η πολιτική ηγεσία του τόπου. Όταν σε ένα παραμεθόριο νησί 60 κατοίκων διεισδύουν τριπλάσιοι μετανάστες αγνώστου ταυτότητας δεν υπάρχει ζωτικός χώρος για πολιτικές ερμηνείες και μισόλογα. Δεν είναι εθνική απειλή μόνο όταν τριπλασιαστούν οι κάτοικοι της Αθήνας. Τότε θα είναι πολύ αργά.
Απαιτείται η εθνική σύγκληση και η λήψη αποφάσεων στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο με οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης. Αυτό διαχωρίζει την οργανωμένη κοινωνία από τη συνάθροιση ανθρώπων και συμφερόντων. Φιλότιμες οι προσπάθειες του δημάρχου της Κω αλλά μία εθνική απειλή δεν αντιμετωπίζεται από τις ατομικές πρωτοβουλίες και αναλόγως της ικανότητας κάθε απειλούμενου σε κάθε σημείο των συνόρων. 
Το θέμα δεν εμφανίστηκε σήμερα. Άρχισε στη δεκαετία του '90 με τους γείτονες λαούς, συνεχίστηκε εντονότερα με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κορυφώνεται τώρα με τις σφαγές του ISIS. Είναι δεδομένη πλεόν η συνεχής και αυξανόμενη εισροή δύσμοιρων ανθρώπων μαζί με άλλους σε διατεταγμένη υπηρεσία και μαζί με τους δουλεμπόρους του 21ου αιώνα.
Η κοινωνία μας οφείλει να αντιμετωπίσει την απειλή άμεσα ενωμένη με τους θεσμούς της που έχουν την ικανότητα αντιμετώπισης. Οι μέθοδοι αντιμετώπισης εξάλλου έχουν ανακαλυφθεί τόσο στο παρελθόν όταν ακόμα και Έλληνες αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο όσο και στο παρόν και τους πολέμους της Δύσης στον Ευφράτη και τον Τίγρη.
Απομάκρυνση από τις παραμεθόριες περιοχές, απομόνωση, καταγραφή με σύγχρονες μεθόδους, υγειονομικός έλεγχος, εξασφάλιση στέγης και τροφής και σχέδιο διαβίωσης σε ελεγχόμενους χώρους, με ελεγχόμενη ενσωμάτωση στην κοινωνία μας ή σε άλλες χώρες. Αυτά δεν είναι δυνατό να γίνουν εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων αποκλειστικά και χωρίς τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Αυτή είναι η απειλή που ανεξέλεγκτη μπορεί να διαλύσει τη χώρα. Απειλή είναι αυτή που την νιώθεις και όχι αυτή που την φαντάζασε και την περιγράφεις στα βιβλία με υποκειμενικότητα.
Η ανώνυμη συγκέντρωση στην Ομόνοια και στην Αθήνα δεν είναι λύση ούτε και η σιωπηρή δουλεία στα χωράφια. Αυτά έπρεπε να γίνουν χρόνια τώρα.
Αυτά δεν έγιναν σκοπίμως σε καμία από τις Κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι την κυβέρνηση Σαμαρά και αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Εκτός αν τα κόμματα και η Κυβέρνηση τελικά δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού στα εθνικά θέματα...
 
thedayaftergr.blogspot.gr