Η Κυβέρνηση, επί ένα και πλέον μήνα, κρύβει την αλήθεια από τον Ελληνικό λαό.
Αρνείται να καταθέσει τη σύμβαση επέκτασης του Μνημονίου στη Βουλή και ισχυρίζεται ότι, δήθεν, έχει επιτύχει το διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο.
Τα ψέματα, όμως, έχουν «κοντά ποδάρια»...
Η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται!
1ον. Η Σύμβαση που υπέγραψε η παρούσα Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Οικονομικών, και την οποία καταθέτουμε σήμερα - με όλες τις υπογραφές των εμπλεκόμενων μερών - προς ενημέρωση στον Ελληνικό λαό, είναι η 3η Τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement) [συνημμένο 1].
Η 1η ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2012, προκειμένου να περιληφθεί και η θετική Ευρωπαϊκή απόφαση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Ελληνικού δημοσίου χρέους.
Η 2η ήταν στις 19 Δεκεμβρίου 2014, όταν και η προηγούμενη Κυβέρνηση ζήτησε την επέκταση της Σύμβασης για τους δύο πρώτους μήνες του 2015.
Σύμβαση την οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση έφερε, όχι μόνο για ενημέρωση και συζήτηση, αλλά και για ψήφιση και κύρωση στη Βουλή (Ν.4316/2014, Αρ. Φ. 270, 24 Δεκεμβρίου 2014).
Κάτι που η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πράξει. Και δεν θα πράξει.
Γιατί θέλει να κρύψει την αλήθεια!
Και αυτή είναι ότι ζήτησε την επέκταση του Μνημονίου για άλλους τέσσερις μήνες...
Άλλωστε, κι εμείς θα μπορούσαμε να μη φέρναμε την προηγούμενη επικαιροποίηση στη Βουλή, αλλά τη φέραμε. (Ν.4316/2014, Αρ. Φ. 270, 24 Δεκεμβρίου 2014, σελίδα 8266).
2ον. Το περιεχόμενο των επικαιροποιήσεων των Συμβάσεων είναι το ίδιο.
Και οι δύο επικαιροποιήσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο (σελ. 7).
Και οι δύο επικαιροποιήσεις εναποθέτουν, σε περίπτωση διαφοράς, την αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου (σελ. 7).
Και οι δύο επικαιροποιήσεις αναφέρουν ότι η Ελλάδα παραιτείται, αμετάκλητα και άνευ όρων, από οποιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστεί δικαιούχος, όσον αφορά στην ίδια ή τα περιουσιακά της στοιχεία (σελ. 7).
Και οι δύο επικαιροποιήσεις συνδέονται με το «Μνημόνιο» - Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, της 15ης Μαρτίου 2012 (σελ. 1).
Συνεπώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν «έσκισε» το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε!
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη δήλωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) [συνημμένο 2].
Σύμφωνα με την οποία το Μνημόνιο δεν λήγει!
3ον. Το ότι το υπάρχον Μνημόνιο συνεχίζεται, επιβεβαιώνεται και από τις ανακοινώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) [συνημμένο3] και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) [συνημμένο 4], μετά μάλιστα και την οριστικοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, που δήθεν, κατά την Κυβέρνηση, «τελείωσε» τα Μνημόνια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή του ΔΝΤ, και αφού είχε υπογραφεί η Συμφωνία με τους εταίρους (23.02.2015), η αξιολόγηση θα γίνει στο πλαίσιο της 6ης επικαιροποίησης του τρέχοντος Μνημονίου (“concluding the 6th review of the Program”).
Το ίδιο ισχύει και για την ΕΚΤ (24.02.2015), η οποία επίσης αναφέρει ότι η αξιολόγηση θα γίνει στη βάση του τρέχοντος Μνημονίου (“the basis for concluding the review will be the existing commitments in the current Memorandum of Understanding [MOU] and the Memorandum of Economic and Financial Policies [MEFP]”).
Αλήθεια, ούτε αυτοί οι «θεσμοί» ξέρουν να «διαβάζουν» τις συμφωνίες;
4ον. Όμως, η παρούσα επικαιροποίηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιλαμβάνει, σύμφωνα με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, και έναν πρόσθετο όρο: την επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ομολόγων ύψους 10,9 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Και αυτό έκανε, λίγες ημέρες αργότερα, ο Υπουργός Οικονομικών (Απόφαση Αριθμ.ΥΠΟΙΚ 00248 ΕΞ 2015 ΕΜΠ, ΦΕΚ 292, 26 Φεβρουαρίου 2015) [συνημμένο 5].
Σήμερα, έρχεται η Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει πίσω ένα μικρό μέρος για να καλύψει τις πιεστικές ταμειακές ανάγκες που έχει η χώρα.
Και τις οποίες, μέχρι πρόσφατα, αγνοούσε ή δεν αποδέχονταν. Αλλά ξαφνικά προέκυψαν...
Απίστευτα πράγματα!
Αυτή είναι συνεπώς η αλήθεια. Την οποία και οφείλει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός.
Προεπισκόπηση συνημμένου 6.pdf
Προεπισκόπηση συνημμένου 1.pdf
Προεπισκόπηση συνημμένου 2.pdf
Προεπισκόπηση συνημμένου 3.pdf
Προεπισκόπηση συνημμένου 4.pdf
Προεπισκόπηση συνημμένου 5.pdf
Προεπισκόπηση συνημμένου 6.pdf
Προεπισκόπηση συνημμένου 1.pdf