Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Συνελήφθη ο διαχειριστής του dvdmovies.gr

Συνελήφθη ο διαχειριστής του dvdmovies.gr
Tον διαχειριστή του γνωστού site www.dvdmovies.gr, το οποίο παρήχε πρόσβαση σε χιλιάδες online ταινίες και σειρές, συνέλαβε η αστυνομία.
Το site «εξυπηρετούσε» περισσότερους από 500.000 χρήστες που είχαν απευθείας πρόσβαση σε περισσότερους από 65.000 τίτλους, τους οποίους μπορούσαν να δουν online, χωρίς καν να χρειαστεί να τους «κατεβάσει».
Η σύλληψή του 37χρονου διαχειριστή έγινε με τη διαδικασία του αυτόφωρου, με βάση το νόμο για παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και, σύμφωνα με την αστυνομία, «προκλήθηκε σημαντική απώλεια εσόδων τόσο για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου, όσο και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων».
Προηγήθηκαν ψηφιακές καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία ήταν δεύτερη σε επισκεψιμότητα σε αυτό το είδος των site.
Κατά την έρευνα, στο σπίτι του διαχειριστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην εν λόγω ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία.

techit.gr