Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες - Κακοκαιρία και στην Κορινθία

Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες - Κακοκαιρία και στην Αττική  
Πρόσκαιρη χειμωνιάτικη επιδείνωση του καιρού κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές που έχει ξεκινήσει από το Ιόνιο, προχωράει στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και αργότερα στο Αιγαίο.
Περιμένουμε ισχυρές βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες και νησιωτικές περιοχές αλλά και χιόνια στα ηπειρωτικά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου από 500 με 600 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Χιόνια θα πέσουν ακόμη και στα βουνά της Κρήτης.

Οι πόλεις στις οποίες θα ειναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες είναι το Άργος, το Ναυπλιο, η Κόρινθος, το Λεωνίδιο, τα Κύθηρα, η Αθήνα, τα Χανιά, οι Σπέτσες, η Υδρα, η Αίγινα, το Λαύριο, η Κάρυστος, η Κέα και η Άνδρος. Από το απόγευμα η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Κύμη, την Σκύρο, τον Αι Στράτη, την Αλλονησο, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, όμως σιγά - σιγά και από τα βορειδυτικά θα γυρίσουν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Και στο Αιγαίο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και από νωρίς το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες με ένταση εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 14 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 15 βαθμούς και στην Κρήτη και εως 17 βαθμούς κελσίου στη Ρόδο.

Στην Αττική από το πρωί επικρατούν νεφώσεις με βροχές και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες το απόγευμα στο Λαύριο και στα νησιά του Αργοσαρωνικού θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στον Κιθαιρώνα από τα 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω και στην Πάρνηθα από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά το απόγευμα θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.  
Το Σάββατο ο καιρός βελτιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από τα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της Ελλάδας. Απο το απόγευμα πάντως και μετά και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. 
Η Κυριακή θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγα σύννεφα.