Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ντόρα: Έκτακτο συνέδριο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα''

''Η ΝΔ πρεπει να βρει τον βηματισμό της, » δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, εξέφρασε την άποψη «ότι είναι θέμα που πρέπει να αποφασίσει το έκτακτο συνέδριο, η οργανωμένη βάση της ΝΔ». Υποστήριξε ότι «ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει να φοβάται τίποτα από ένα συνέδριο» και τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα».

Η ίδια, ξεκαθάρισε πως δεν έχει προσωπική ατζέντα αλλά θα σταθεί αρωγός στην πρωτοπορία του αγώνα. Όπως επισήμανε «χρειάζεται μια μεγάλη κεντροδεξιά στην Ελλάδα, ένα αντίπαλο δέος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα υπεύθυνο κόμμα, όχι με σύμβολο τον λαϊκισμό και τον αντιμνημονιακό αγώνα, αλλά ένα κόμμα που με υπευθυνότητα θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη σωστή γραμμή, θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, και θα "πολεμάει" πολιτικές όπως αυτή του Παρασκευόπουλου για τον Ξηρό».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή διαφώνησε «με το success story», ωστόσο στάθηκε στη μεγάλη συμβολή του κόμματος «στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, στη μείωση των ελλειμμάτων, στο ότι υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα, τόνισε ότι «έχει τη συμπαράσταση όλων μας», σημειώνοντας, ωστόσο, πως «δεν έχει δημοκρατική εντολή για ρήξη». «Αν ο ελληνικός λαός ήθελε ρήξη θα είχε δώσει πλειοψηφία στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ και στη ΧΑ» κατέληξε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ