Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Συνδικαλισμός ΔΕΗ και ΣΥΡΙΖΑ: Όταν οι λύκοι μεταρρυθμίζουν τα πρόβατα


tsoukalas-dimitrisΗ περίπτωση των αυξήσεων των μισθών στη ΔΕΗ, έρχεται να επιβεβαιώσει εκείνες τις εκτιμήσεις που ήθελαν το ΣΥΡΙΖΑ να έχει αντλήσει τις πολιτικές του δυνάμεις από το βαθύ συνδικαλισμό. Εκείνο το συνδικαλισμό που τα χρόνια της κρίσης δεν «χώνεψε» την περικοπή προνομίων και επιδομάτων που είχαν μετατρέψει το Δημόσιο στην ιερή αγελάδα... και που τελικά έσκασε!

Σήμερα έρχεται να ξεπληρωθεί αυτή η επιταγή προς το συνδικαλισμό που στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ. Μονομερώς όπως αποδείχτηκε. Ούτε ο λαλίστατος και πολύς υπουργός Οικονομικών δεν είχε λάβει γνώση.

Δεν καταγγέλλεται το γεγονός ότι δίνονται αυξήσεις σε ανθρώπους που ενδεχομένως να το αξίζουν, αλλά το ερώτημα είναι γιατί αυτοί και όχι άλλοι, το ερώτημα είναι γιατί τώρα που στερεύουν τα Ταμεία του κράτους για να πληρωθεί «περήφανα» η δόση του ΔΝΤ;; Γιατί;; στην αμαρτωλή συνδικαλιστική ΔΕΗ με ότι αυτό συμβολίζει, για ένα κόμμα που υποτίθεται πως έχει λάβαρο την αλλαγή και την αξιοκρατία...;;

Απάντηση υπάρχει και έχει να κάνει με το καθεστώς συντεχνιακής ομηρίας που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και την εξάρτησή του από τις άρρωστες συνδικαλιστικές δυνάμεις, που ουσιαστικά αποτελούν το σύγχρονο παρακράτος. Αυτό που (πάλι) εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις και που θέλει την Ελλάδα στο σκοτάδι, προς όφελος των παροχών των εργατοπατέρων.
Και ποιος θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις; Μα ως Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ο κοσμικός αριστερός με το παχουλό «πόθεν έσχες». Η επιτομή του βαθέως συνδικαλισμού!

Έβαλαν δηλαδή το λύκο... να «μεταρρυθμίσει» τα πρόβατα..!!
Αν είναι ποτέ δυνατόν, αυτό το σκηνικό να είναι η απάντηση στον ακροδεξιό Σαμαρά.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr