Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλία - Δελτίο Τύπου ΕΦΑ Αρκαδίας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Αραχαμιτιωτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, το Δήμο Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:30, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην τοπική κοινωνία τα αποτελέσματα της αποκάλυψης και ανασκαφής ενός σημαντικού αρχαίου ιερού στην περιοχή των Αραχαμιτών. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής  Bjorn Forsen (Πανεπιστήμιο Ελσίνκι, Φιλανδία) και η ομιλία έχει θέμα «Το Ιερό της Αρτέμιδος Λυκοάτιδος και η Μαιναλία - Αποτελέσματα ανασκαφών στην Αγία Παρασκευή Αραχαμιτών 2010-2014».
Τον ομιλητή θα προλογίσει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, η οποία θα παρουσιάσει συνοπτικά τις δράσεις της Εφορείας κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014.
Η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Επισυνάπτεται πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2710 – 225243 (κυρία Βίκυ Καραγιάννη) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση efaark@culture.gr.