Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

'Αρθρο Βαρουφάκη στους New York Times - Δεν θα γίνουμε αποικία χρέους

'Αρθρο Βαρουφάκη στους New York Times - Δεν θα γίνουμε αποικία χρέους
Ένα άρθρο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στους New York Times, με το οποίο προειδοποιεί ότι δεν είναι καιρός για παιχνίδια στην Ευρώπη, κάνει τον γύρο του κόσμου λίγη ώρα πριν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

«Γράφω αυτό το άρθρο στο περιθώριο μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της χώρας μου, μιας διαπραγμάτευσης η οποία θα σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά και ίσως αποδειχθεί σημείο καμπής για τη νομισματική ένωση», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι παρά τις αναλύσεις που γίνονται παγκοσμίως για τις προθέσεις του δεν κάνει μπλόφες.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι αυτό που διαφοροποιεί την κυβέρνηση Τσίπρα από την κυβέρνηση Σαμαρά είναι ότι η νυν κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της.

Για το θέμα των κόκκινων γραμμών γράφει:

«Με ρωτούν συχνά: Κι αν ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσετε την χρηματοδότησή σας είναι να περάσετε τις κόκκινες γραμμές και να δεχτείτε επώδυνα μέτρα; Απαντώ: Πιστός στην αρχή ότι δεν έχω δικαίωμα να μπλοφάρω τονίζω ότι οι κόκκινες γραμμές μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Και με ξαναρωτούν: Κι αν αυτό προκαλέσει στον λαό σας κι άλλο πόνο; Σίγουρα μπλοφάρετε».

Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει οτι η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει σταθερή στις θέσεις της και ότι δεν υπάρχει περιπτωση να δεχθεί μέτρα τα οποία θα πλήξουν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Επιμένει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα χρειάζεται χρόνο για να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα.

newsit.gr