Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Προφητεία ή διαβολική σύμπτωση τα λόγια του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Προφητεία ή διαβολική σύμπτωση τα λόγια του Σόιμπλε για την ΕλλάδαΗ σημερινή δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ότι λυπάται για τους Έλληνες ήταν χαρακτηριστική για να καταλάβει κανείς το κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες σχετικά με την Ελλάδα και τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης.

Η φράση όμως αυτή ξύπνησε όχι στους Έλληνες, αλλά στον κυπριακό λαό άσχημες μνήμες.

Ήταν 19 Μαρτίου του 2013, όταν ο γερμανός αξιωματούχος είχε δηλώσει τότε πως λυπάται για τον κυπριακό λαό, μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδα Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών.

Τότε ο κ. Σόιμπλε είχε χαρακτηρίσει εξαιρετικά σοβαρή την κατάσταση στην Κύπρο και είχε εκφράσει τη λύπη του για τον κυπριακό λαό.

Αυτή η φράση ήρθε και σήμερα, αλλά αυτή τη φορά για τον ελληνικό λαό. Και είναι δύσκολο να μην σκεφτεί κανείς τι συνέβη στην Κύπρο, έξι ακριβώς ημέρες μετά αυτή τη φράση του Β. Σόιμπλε.

Στις 25 Μαρτίου του 2013, το Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, με τις εικόνες των Κυπρίων πολιτών να συνωστίζονται στις ουρές των τραπεζών προκειμένου να βγάλουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Όλο αυτό μπορεί να είναι μία απλή σύμπτωση! Και όλοι εδώ στην Ελλάδα το εύχονται αυτό από το να είναι ένα σημάδι που δείχνει τι ακολουθεί όταν ο γερμανός υπουργός λέει για μία χώρα ότι λυπάται.

newsit.gr