Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πέφτουν οι τόνοι στη ΝΔ | Δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά του κόμματος ο Καραμανλής

Πέφτουν οι τόνοι στη ΝΔ | Δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά του κόμματος ο Καραμανλής 
Αποκλιμακώνεται η ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ λόγω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής- ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ και με την Μαριέττα Γιαννάκου επανέλαβε τη θέση του ότι ο ίδιος δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε με έμφαση και στους δύο συνομιλητές του ότι «στην παρούσα φάση και λόγω των κρίσιμων εξελίξεων για τη χώρα, απαιτείται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να επικρατήσουν ήπιοι τόνοι».

Μάλιστα, κατά τη συνομιλία με τον κ. Σαμαρά ετέθη ακόμη και ζήτημα αναβολής της προγραμματισμένης για την Πέμπτη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, εφόσον, όπως φαίνεται, δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup και τεθεί θέμα νέας συνεδρίασης.

Οι δύο άνδρες εκτίμησαν ότι «δεν μπορεί, την ώρα που δίνεται μια τόσο καθοριστική μάχη για τη χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασχολείται με τα εσωτερικά του». Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε ο κ. Καραμανλής και στην επικοινωνία που είχε με την κυρία Γιαννάκου. Ο πρώην πρωθυπουργός απεδέχθη το αίτημα της συνομιλήτριας του για συνάντηση, αλλά της διευκρίνισε ότι θεωρεί ότι αυτό θα ήταν σκόπιμο να γίνει μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.


Κατερίνα Κατσαβού/  e-typos.com