Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Συμβουλή προς Γερμανό καθηγητή: Πρόσεχε γιατί το... βελανίδι βλάπτει σοβαρά...

Συμβουλή προς Γερμανό καθηγητή: Πρόσεχε γιατί το... βελανίδι βλάπτει σοβαρά...
Είναι απίστευτοι οι σύγχρονοι Γότθοι, Βησιγότθοι και Οστρογότθοι. Σου δημιουργούν τον πειρασμό να υιοθετήσεις τη βλάσφημη ρήση παλιότερου Έλληνα υπουργού πως “όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες αυτοί έτρωγαν βελανίδια”. Φτου κύριε φυλακή των στόματί μου, λέω εγώ ο Κάλχας παρότι τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα είμαι οπαδός του δωδεκάθεου.
Και πως να αντιδράσω διαφορετικά όταν έζησα την Αθήνα στη χρυσή εποχή του Περικλή όταν οι τέχνες, η φιλοσοφία και τα γράμματα είχαν γνωρίσει μοναδική άνθηση.

Τι άλλο να απαντήσεις στον Οστρογότθο καθηγητή του πανεπιστημίου του Μονάχου, Michael Wolffsohn, ο οποίος γράφει στην εφημερίδα Handelsblatt ότι “oι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Αυτό είναι το μήνυμα που μας φθάνει από το λίκνο της δημοκρατίας, την Αθήνα» και προσθέτει ότι «βλέπουμε το φως και τη σκιά της δημοκρατίας. Όπως και στην Αρχαία Αθήνα, έτσι και στη Νέα Αθήνα, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της δημοκρατίας» συνεχίζει.

Να του απαντήσεις πολιτικά; Δεν θα του κάνω τη χάρη εγώ ο Κάλχας. Δεν χρειάζεται γιατί φαίνεται πως το πολύ βελανίδι βλάπτει σοβαρά...
Κάλχας