Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Ανδρουλάκης:O Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ έκανε ένα ιστορικό λάθος απέναντι στην παράταξη -



Σημεία Συνέντευξης Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα ΚΠΕ-ΠΑΣΟΚ & Ευρωβουλευτή στο ρ/σ Real FM και το δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο

*για τον Γιώργο Παπανδρέου
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών επιδίωκαν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα να υπάρχει ενότητα, να κατέβουμε όλοι μαζί στις εκλογές και βέβαια μετά τις εκλογές να γίνει ένα δημοκρατικό συνέδριο ώστε να συζητήσουμε για τις πολιτικές ευθύνες όλων των τελευταίων ετών και την προοπτική της παράταξης.
Αντ’ αυτού ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και έκλεισε τα αυτιά του στη βούληση της τεράστιας πλειοψηφίας των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά θεωρώ ότι έκανε ένα ιστορικό λάθος απέναντι στην παράταξη. Διότι αυτή η παράταξη εκτός του ότι τον έκανε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα δίνει μια πολύ δύσκολη μάχη και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει προσχωρήσει σε μία πολιτική την οποία εισήγαγε ο ίδιος το 2010 παρουσιάζοντάς την ως μονόδρομο.

Το θέμα είναι ποιος υπηρετεί ένα κόμμα ακόμη και στα δύσκολα κι όχι μόνο στα εύκολα. Και καλείται η δική μου γενιά που δεν πήρε τις μεγάλες αποφάσεις ούτε για την παράταξη ούτε για τη χώρα να απολογείται για τις αποφάσεις που πήραν άλλοι είτε ως Υπουργοί είτε ως Βουλευτές για πολλά χρόνια και οι οποίοι σήμερα κάνουν ομίλους, κινήσεις και κόμματα, αντί να βρίσκονται εδώ και να στηρίζουν την παράταξη. Τι άλλαξε; Αυτό που άλλαξε είναι ότι τότε η παράταξη είχε δύναμη να καλύπτει τις φιλοδοξίες πολλών στελεχών και τώρα δεν έχει αυτή τη δύναμη. Τώρα λοιπόν αξίζει να αποδείξει κάποιος ότι τιμά αυτή την παράταξη στα δύσκολα, να δηλώσει παρών και να δώσει μάχη για την πολιτική της επιβίωση.

*για την επόμενη μέρα των εκλογών
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εάν τιμήσει ο λαός τη συνεπή στάση μας όλα αυτά τα χρόνια,  ότι δηλαδή εμείς δεν μιλήσαμε για Ζάππεια, δεν είπαμε πριν τις εκλογές ότι είναι εύκολος ο δρόμος, αλλά θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε κομμάτι μιας εθνικής προσπάθειας, η οποία θα συζητήσει το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις και θα έχει μία στρατηγική για να μείνει η χώρα εντός της Ζώνης του Ευρώ. Ακόμα κι αν φύγει η χώρα από το μνημόνιο, θα έχει σοβαρές δεσμεύσεις γιατί είμαστε στη Ζώνη του Ευρώ και οι δεσμεύσεις αυτές θα υπάρχουν, όπως υπάρχουν για όλες τις χώρες. Πάρτε για παράδειγμα τη Γαλλία και την Ιταλία οι οποίες δεν έχουν μνημόνιο αλλά η Κομισιόν επέστρεψε πίσω τους προϋπολογισμούς τους και αναγκάστηκαν να τους αναθεωρήσουν. Εάν από την άλλη, ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν τιμήσει τη στάση μας, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να οδηγηθεί στην Αντιπολίτευση.

* για τον Αλέξη Τσίπρα
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Επειδή είναι κρίσιμο και πιθανόν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, πρέπει να δεσμευτεί δημοσίως ο κ. Τσίπρας ότι ο ελληνικός λαός ψηφίζει για όλα στις 25 του Γενάρη κι ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο την επόμενη μέρα να στρίψει δια δημοψηφίσματος, διότι τότε πραγματικά θα παίζει με τον τόπο.  Δεν κινδυνολογώ όπως κάνουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όμως αν ο κ.Τσίπρας δεν δεσμευτεί δημοσίως για αυτό, θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτεια για να στρίψει ο ίδιος πολιτικάντικα.