Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Την κοινή πηγή τους βρίσκουν το ΠΟΤΑΜΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποδοχή της συνεργασίας τους σε μία Κυβέρνηση της Ελλάδας από πλευράς του ορμητικού Ποταμιού, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του στο CNBC. Κόκκινη γραμμή για το ΠΟΤΑΜΙ η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την Ενωμένη Ευρώπη που με βάση τις μέχρι τώρα δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει θέσφατο και μπορεί τελικά η γραμμή να είναι και τεθλασμένη, μαζί με τη ζωή των Ελλήνων. 
Εξάλλου και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αρνείται δημόσια να δεσμευτεί για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, παρά και τις σημερινές δημόσιες και απόλυτες υπενθυμίσεις των Βρυξελλών για τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και κατ’ επέκταση του λαού της. 
Βεβαίως η θεωρία του μπαταχτσή είναι μία πολύ διαδομένη πεποίθηση ενός μέρους της κοινωνίας που δεν μπορεί παρά να έχει και την πολιτική της έκφανση. Μπαταχτσήδες που αδημονούν να ανέλθουν στην εξουσία, να αποκηρύξουν το χρέος της Ελλάδας και να γιορτάσουν και πάλι ανέμελα στα σαλέ εις βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων, ζώντων και αγέννητων.
Ο παραλογισμός σε απόλυτη μορφή με τη συνταύτιση των συνιστώσων του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο κόμμα του Ποταμιού, που περισσότερο ομοιάζει τελικά με καταρράκτη για την ελληνική κοινωνία. Μετά την πολιτική εξαφάνιση της ΔΗΜΑΡ και το κάψιμο των ΑΝΕΛ είναι κρίμα να δημιουργείται κάτι νέο και να καταλήγει σε ένα δεκανίκι σε Καταστατικά που ευελπιστούν να αντικαταστήσουν θεμελιώδεις αρχές του ανθρώπου, τις κοινωνίες με καθεστώτα.
Οι περί αντιθέτου δηλώσεις του κ.Λαφαζάνη μάλλον φαντάζουν ως προειδοποιητικές βολές σε ένα τετελεσμένο έγκλημα...
 
thedayaftergr.blogspot.gr