Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κομμάντος του Λιμενικού και βατραχάνθρωποι σπεύδουν στο ακυβέρνητο πλοίοBlue Sky Μ με εκατοντάδες ανθρώπους κοντά στους Οθωνούς

Ένα νεο θρίλερ είναι σε εξέλιξη στα ανοικτά της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας πλέει ακυβέρνητο με εκατοντάδες ανθρώπους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για παράνομους μετανάστες.

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ σπεύδει με μέγιστη ταχύτητα στο σημείο. Στην φρεγάτα η ομάδα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ ειναι έτοιμη να επέμβει. Επίσης, στο σημείο σπεύδει με περιπολικό του Λιμενικού, ομάδα ειδικών αποστολών από την Κέρκυρα.

Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει στην ίδια περιοχή και ένα δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.

Ο κ. Αργυρός είπε επίσης ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και πως τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή. Μάλιστα, πρόσθεσε, το ένα από τα δύο φέρει σημαία Μολδαβίας.

Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι. Αλλοι μιλούν για 400 και άλλοι για 700 ανθρώπους.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι ενισχύοντας τους φόβους για παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky, που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο κ. Ανδριώτης λέει στο newsit ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS.

newsit.gr