Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Δεν έχει όρια ο εκφυλισμός στο Περιφερειακού Συμβουλίου (Πε.Συ) Πελοποννήσου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πλειοψηφία του Πε.Συ Πελοποννήσου προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου χρησιμοποιεί αδίστακτα κάθε μέσο και μεθόδευση.
Μέχρι τώρα έχει πάρει αποφάσεις μεταμεσονύκτια με ελάχιστους συμβούλους και σε αντίθεση με τις εισηγήσεις ακόμη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για να υπηρετήσει τους μεγάλους του Τουρισμού.

Έχει παραποιήσει και πλαστογραφήσει εισηγήσεις των υπηρεσιών για να παραδώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Συστηματικά, βρώμικα και ύποπτα θέματα τα εισάγει για συζήτηση στο Πε.Συ χωρίς καμιά υπογραφή των εισηγήσεων από υπηρεσιακό ή πολιτικό πρόσωπο (περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες, κλπ).
Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο αυτό έχει πάρει διαστάσεις. Πληθώρα θεμάτων μπαίνουν σε συζήτηση εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ενώ μπορούσαν να είναι τακτικά, μόνο και μόνο για να υφαρπάζουν την ψήφο των συμβούλων. Η πλειοψηφία ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό της όταν στις 29/12/2014 (χθες) συγκάλεσε συνεδρίαση του Πε.Συ επιλέγοντας ποιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα συμμετέχουν, αποκλείοντας τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού δεν έστειλαν γραπτή πρόσκληση, όπως είναι υποχρεωμένοι, εισάγοντας νέα ήθη ότι πλέον θα λειτουργούμε με μέιλ.
Μπροστά σε αυτά φαίνονται πταίσματα φαινόμενα όπως η καθυστέρηση της έναρξης μιάμιση και δύο ώρες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να υπογράφουν για την απαρτία και να αποχωρούν ή να προσέρχονται μετά από ειδοποίηση για λίγα λεπτά σε κρίσιμες ψηφοφορίες και να αποχωρούν.
Έχουν ευθύνες οι παρατάξεις της μειοψηφίας που με τη σιωπή τους ανέχονται τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα και με τη συμμετοχή τους νομιμοποιούν αυτές τις αθλιότητες.
Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, τα φαινόμενα αυτά και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τον εκφυλισμό πλέον ούτε στο ελάχιστο. Δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματα των μειοψηφιών όπως προκύπτουν από τον κανονισμό λειτουργίας και άλλες διατάξεις.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νικος
Γούργαρης Βαγγέλης