Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στου Μαξίμου λίγες ώρες πριν τη «μάχη» για τον Πρόεδρο

http://www.e-typos.com/files/temp//30E81DE7AFE59B560AE990594F44F31E.jpg
Την πόρτα του Μαξίμου πέρασε μετά τις 2:30 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λίγες ώρες πριν τη πρώτη -κρίσιμη για την καταγραφή δυνάμεων- ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή.

Στο επίκεντρο του τετ α τετ  μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρέθηκαν όλα τα δεδομένα ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου. 
 Η ελπίδα συγκέντρωσης των 180 βουλευτών στην τρίτη ψηφοφορία δεν έχει χαθεί ακόμη για την κυβέρνηση, με τον Ευ.Βενιζέλο να επιμένει στα περί ανάγκης ύπαρξης πολιτικής συναίνεσης, θέση που αναμένεται να επαναλάβει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει σε μιά ώρα , στις 4 το απόγευμα.

Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Real Fm 97.8 ο κ. Σαμαράς και ο κ. Δήμας έκαναν μία ανασκόπηση της πολιτικής κατάστασης και συμφώνησαν ότι η τρίτη είναι η πιο κρίσιμη ψηφοφορία.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έχει καθημερινή επικοινωνία και με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ενώ τηλεφωνεί και σε βουλευτές που εκφράζονται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα.