Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εθνικά αδιανόητη, επικίνδυνη, επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα και άκρως προσβλητική για τον Κυπριακό λαό, είναι η θέση σημαντικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για  τη συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου – Αιγύπτου.
·        Σε άρθρο του, το μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Κοσμάς χαρακτηρίζει «επικίνδυνη τυχοδιωκτική και ανεύθυνη» την «υπεράσπιση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κύπρου στην ΑΟΖ με τις «πλάτες» του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών». 
·        Αμφισβητεί ευθέως το κυριαρχικό δικαίωμα  της Κύπρου στην χάραξη ΑΟΖ. 
·        Καθυβρίζει ως «εθελόδουλη» την ηγεσία Κύπρου που – «λειτουργεί ως εξάρτημα του ιμπεριαλισμού στη Ν/Α Ευρώπη», συμπληρώνοντας  ότι «αυτού του τύπου ο «νέος πατριωτισμός», μυρίζει και πολύ σιωνισμό και ιμπεριαλισμό».
·        Κατηγορεί  την εκπρόσωπο του Στείτ Ντιπάρτμεντ Τζ. Ψακι, τον Αμερικανό Βουλευτή Γκ. Μπιλιράκη, για την υποστήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατηγορεί επίσης και ολόκληρη Ε.Ε. για το πρόσφατο ανακοινωθέν – υιοθέτησης των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής.
Έτερο στέλεχος του Σύριζα ο  κ. Πέτρος Τσάγκαρης  (στέλεχος συνιστώσας, αρθογράφος σε επίσημο διαδικτυακό τόπο του κόμματος και υποψήφιος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ)
·        καθυβρίζει την Κυπριακή Ηγεσία υποστηρίζοντας ότι είναι «αδιάλλακτη και φιλοπόλεμη η στάση της»
·        καταχωρεί την Τριμερή διάσκεψη κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας
·        καθυβρίζει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας ως «εμετικές» τις δηλώσεις του κατά της τρομοκρατίας
·        αναγνωρίζει ως τη μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Αιγύπτου, όχι την κυβέρνηση Σίσι, αλλά την Κυβέρνηση των «Αδελφών Μουσουλμάνων»

Τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας  για τη χυδαία επίθεση του κόμματός του προς τον Κυπριακό λαό;».

Τα άρθρα φιλοξενούνται στο http://rproject.gr/