Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο… δραματικός τόνος του Χαρδούβελη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

xardouvelis

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, θέλησε να δώσει να δραματικό τόνο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, παίζοντας παράλληλα και τον ρόλο του… προστάτη του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα έστειλε και μηνύματα σε όσους τον στοχοποιούν.
«Από τη θέση του υπουργού Οικονομικών μπορώ να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο κ. Χαρδούβελης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, τονίζοντας ότι «δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση» συνιστώντας ψυχραιμία.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όσο περνά από το χέρι μου δεν πρόκειται να επιτρέψω να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός. Ως υπουργός Οικονομικών οφείλω να αντιστέκομαι στον λαϊκισμό και να προασπίζομαι την δημοσιονομική σταθερότητα».
Για το θέμα της στοχοποίησής του… ξέσπασε λέγοντας πως «Μόνο το προπατορικό αμάρτημα δε μου έχουν φορτώσει!». Στο ερώτημα σε ποιους αναφέρεται, ο υπουργός των Οικονομικών έκανε λόγο για «κάποιους που το κάνουν χωρίς κανένα κόστος ή κάποιους που θέλουν να θολώσουν τα νερά», υποστήριξε ωστόσο ότι «ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά τι έχει συμβεί…».

Νωρίτερα στον διάλογο που είχε με τον Κάρολο Παπούλια μπροστά στις κάμερες είπε: «Πρέπει να βρούμε λύση και θα βρεθεί, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία. Η ψυχραιμία στη διαπραγμάτευση είναι το άλφα και ωμέγα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι τώρα που τελειώνει το παλιό και έρχεται το καινούργιο είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένταση από όλους και από τους δανειστές, «οι οποίοι ξαφνικά βλέπουν ότι κάτι εγκαταλείπουν και αυτό φέρνει ένταση».
Στο σχόλιο δε του κου Παπούλια ότι βρίσκεται στο στόχαστρο ο κ. Χαρδούβελης είπε χαρακτηριστικά: «Όταν κρατάς τον κουμπαρά, είσαι στο στόχαστρο. Όταν φτιάχνεις το σχέδιο για την επόμενη μέρα, είσαι στο στόχαστρο, όταν χρωστάς χρήματα και έχεις και τους δανειστές πάλι είσαι στο στόχαστρο».
«Χαίρομαι που θα μάθω πολλά από ‘σάς γιατί πολλά θρυλούνται και έχω μπερδευτεί» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ysterografa.gr